Hyppää sisältöön

Iivo Niskanen räjäytti täyspotin – voitto Rukalla!

Iivo Niskanen otti uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton. Sami Jauhojärvi täydensi suomalaispäivää kolmannella sijalla Rukan 15 kilometrin kisassa.

Kuva: Tomi Hänninen

Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi tarjoilivat Rukan yleisölle todellisen jännitysnäytelmän, kun Sotshin parisprintin olympiavoittajat haastoivat ennakkosuosikin, Norjan Martin Johnsrud Sundbyn voittotaistoon.

Niskanen taivalsi 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökisassa Venäjän Maksim Vilegzhaninin kanssa tasaiseen tahtiin, mutta jätti venäläisen kannoiltaan kisan puolivälissä. Jauhojärvi sen sijaan oli alkumatkasta Niskasta vain muutaman sekunnin jäljessä, mutta ero kasvoi loppumatkasta. Jauhojärvi jäi Niskasesta lopulta 12,5 sekuntia, mutta tämä riitti kuitenkin kolmanteen sijaan.

Niskasen voittoa uhkasi ainoastaan Sundby, joka teki hyvän nousujohteisen hiihdon. Norjalainen nosti sijoitustaan ja kavensi eroa, mutta loppukilometreillä Niskanen oli kuitenkin kiristänyt sen verran tahtiaan, sillä Sundby oli viimeisellä väliaikapisteellä jäänyt kuopiolaisesta jo 14 sekuntia. Sundby ei saanut enää Niskasen kurottua kiinni, vaan Sundby jäi voitosta 10 sekuntia.

Suomalaismiesten hyvää päivää täydensi Matti Heikkinen 10. sijalla. Ville Nousiainen pääsi myös pisteille 21. sijallaan.