1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kommentti: Messias-Niskanen ei ole liioittelua

Iivo Niskanen on kuulemma antanut itselleen lempinimen Messias. Joku voisi pitää tätä liioiteltuna tai jopa liiallisen itsevarman nuorukaisen tekona. Rukalla Niskanen osoitti olevansa lempinimensä veroinen, kirjoittaa Yle Urheilun Anu Karttunen.

Kuva: Tomi Hänninen

Iivo Niskanen nosti itsensä viime kaudella kansainväliseen hiihtoeliittiin, mutta moni saattoi epäillä, näinköhän tämä oli lopullista. Rukan kisan jälkeen epäilijöitä on huomattavasti vähemmän.

Niskanen on vasta 22-vuotias ja Rukan kisa oli hänelle vasta seitsemäs maailmancupin kisaviikonloppu henkilökohtaisissa kisoissa. Tästä huolimatta Niskanen ei himmaillut, vaan hiihti rohkeasti kovaa alusta asti. Kun vielä Suomen huoltotiimi onnistui täydellisesti, saatiin siitä kiitokseksi harvinainen suomalaisen mieshiihtäjän maailmancupin osakilpailuvoitto koti-Suomessa. Edellisen kerran tästä on päästy nauttimaan 1990-luvulla.

Niskasta saattoi vielä viime kaudella pitää hiomattomana timanttina, mutta täksi kaudeksi hänestä on pusertunut täydellinen timantti. Asenne on aina ollut kunnossa – hän ei halua muuta kuin voittaa – ja kun menestystä on tullut, on se tuonut lisää itseluottamusta. Lisäksi Niskanen on niitä urheilijoita, jotka osaavat tosissaan nauttia kilpailemisesta. Lieneekö tämä geeneissä, sillä myös Kerttu-sisko kuuluu näihin urheilijoihin.

Iivo Niskanen on tällä hetkellä juuri sitä, mitä suomalainen hiihto tarvitsee: nuoren, sanavalmiin, esiintymiskykyisen hiihtäjän, jolla on voittajan asenne, mutta joka myös pystyy voittamaan. Niskanen jättää harvoin ketään kylmäksi, ladulla tai sen ulkopuolella – ja se on vain hyvä asia.