Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Tenkanen toinen maailmancupin finaalissa - "Olen todella iloinen"

Tuula Tenkanen sijoittui toiseksi purjehdushistorian ensimmäisessä maailmancupin finaalissa.

urheilu
Tuula Tenkanen
Tuula Tenkanen. (Arkistokuva)Rachel&Richard/Ocean Images/SPV

Laser Radial -luokassa purjehtiva Tuula Tenkanen sijoittui toiseksi olympialuokkien maailmancupin finaalissa Abu Dhabissa. Tenkanen starttasi kolmannelta sijalta sunnuntain mitalilähtöön, mutta nousi lopputuloksissa toiseksi, jättäen tanskalaisen Anne-Mared Rindomin kolmanneksi. Belgian Evi Van Acker nappasi kultaa.

- Olen kyllä todella iloinen medal racen tuloksesta. Tuuli oli tosi shiftaava, joten tärkeätä oli päästä puuskaan sisään. Onnistuimme Evin kanssa ensimmäisellä kryssillä ja pääsimme vähän muista karkuun, Tenkanen selvitti Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotteessa.

Sinem Kurtbaylla ja Silja Kanervall purjehtivat Abu Dhabissa uransa ensimmäisen mitalilähdön 49FX -luokassa. Pari oli lopputuloksissa seitsemäs.

- Todella hieno kisa kokonaisuudessaan. Saimme tähän kisaan venevauhdin aivan uudelle tasolle ja pysyimme sen ansiosta koko viikonlopun kärkikymmenikössä ja ennen kaikkea tehtiin läpimurto medal race -jengiin, Kanerva iloitsi.

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz sijoittuivat 49FX -luokassa kymmenenneksi. Tuuli Petäjä- Sirén oli RSX:n lopputuloksissa 16:s.

Suomen päävalmentaja Sari Multala oli tyytyväinen kilpailijoihinsa.

- Lopputulos on kokonaisuudessaan hieno, kun kolme venekuntaa on medalracessa. Tuulan taistelu oli todella upea.

Abu Dhabissa käyty maailmancupin finaali oli ensimmäinen laatuaan. Finaaliin oli kutsuttu 20 parasta purjehtijaa jokaisesta luokasta.

Lähteet: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat