Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Jääkiekkoilijalla tukalat oltavat Linnan juhlissa – ”Nippa nappa pysyin tolpillani”

Suomalaiset talvilajien olympiasankarit kertovat tänään muistojaan Linnan juhlista Yle Urheilun lauantaivieras-palstalla.

urheilu
YLE

LINNAN JUHLAMUISTOT. Jääkiekkoilija Juha Lind meni Naganon olympiapronssimitalistina Linnan juhliin vuonna 1998, vaikka kipeää teki.

- Meillä oli edellisenä päivänä ollut Jyväskylässä SM-liigan peli, ja minulla meni selkä jumiin. Minun menemiseni oli melkoista könkkää, ja nippa nappa pysyin tolpillani selkäni takia. Selkäni oli juntturassa, ja porukkaa oli paljon, Lind muistelee.

Minun menemiseni oli melkoista könkkää, ja nippa nappa pysyin tolpillani selkäni takia.

Juha Lind

Hän ei kehdannut jättää Linnan juhlia väliin rouvansa kanssa, koska juhlapuvut oli jo hankittu.

- Kovin nopeasti kuitenkin lähdimme pois, heti ensimmäisessä raossa.

Lindin piti myös edustaa jääkiekkoilijoita Linnan juhlissa, sillä sinä vuonna Euroopassa pelaavia suomalaisia ei ollut paljon. Myös Lind oli pelannut edelliskauden Dallasissa, mutta paluu Jokereihin yhdeksi kaudeksi mahdollisti hänen osallistumisensa Linnan juhliin.

- Hannu Aravirta ja Hannes Kapanen olivat Linnan juhlissa, mutta monta tuttua siellä ei ollut. Olisikohan pelaajista ollut minun lisäksi vain Raimo Helminen? Jossain vaiheessa presidentti Ahtisaari kuitenkin kutsui vähän pienempää porukkaa koolle. Muistan, että Ahtisaari kertoi omaa koripallotaustaansa, Lind sanoo.

Hän ei muista, että olisi tuolloin pystynyt tanssimaan.

- Se on niin ahdasta touhua muutenkin, että siellä ei ole hirveästi tilaa. Se on enempi seisoskelua ja pyöriskelyä, Lind toteaa.

Osasin käyttäytyä etikettien mukaan, enkä livennyt.

Juha Lind

Linnan juhlissa olemista hän kuvailee kärpäsenä katossa -tunnelmaksi.

- Siellä ollaan jollain tavoin näytillä. Sellaista fiilistä ei tullut, että tämä on hieno homma ja kamerat räpsyy. Se oli enemmänkin kunnianosoitus, jonka hoidin rouvani kanssa, vaikka terveydellisistä syistä olisin voinut jättää sen väliin.

Selkäkipunsa vuoksi Lind ei pystynyt rikkomaan etikettiä kättelyssä.

- Lehdissä oli juttua, että osa miehistä ei osannut käyttäytyä, kun he lähtivät kättelyn jälkeen menemään eivätkä odottaneet parempaa puoliskoaan. Minut varmasti pelasti selkäjumi, että jäin odottamaan rouvaani hyvin lähelle. Osasin käyttäytyä etikettien mukaan, enkä livennyt.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat