Suora

  • Urheiluruutu
  • Kroatia, ennakkotunnelmia
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Yle Urheilun asiantuntija: Tarkkailkaa Suomen ykköskenttää

Suomi kohtaa salibandyn MM-kisojen avausottelussa lauantaina Saksan, joka ylsi kaksi vuotta sitten MM-neloseksi.

urheilu
Suomi ja Ruotsi kohtaavat salibandyn MM-kisoissa jo alkulohkossa.
Suomi ja Ruotsi kohtaavat salibandyn MM-kisoissa jo alkulohkossa.Ville Vuorinen

Yle Urheilun asiantuntijan Petteri Bergmanin mukaan Suomella on ehjä ja terve joukkue, joka lähtee selkeänä suosikkina sekä Saksaa että sunnuntaina Latviaa vastaan.

Saksa on Bergmanin mukaan tehnyt nuorennusleikkauksen vuoden 2012 jälkeen. Lisäksi se kärsii kieltäytymisistä, joista nimekkäimmät ovat Holzin veljekset, Kristian ja Frederik.

Alkulohkon toisessa ottelussaan Suomi kohtaa Latvian, joka pelaa suomalaisvalmentaja Iiro Parviaisen komennussa.

- Latvia pelaa fyysistä peliä. He haluavat ehdottomasti päästä ihon alle. Tuomarilinja ratkaisee, kuinka he onnistuvat fyysisyydellään Suomea ja Ruotsia vastaan, Bergman painottaa.

Suomi kohtaa Ruotsin jo lohkovaiheessa

Suomi ja ennakkosuosikki Ruotsi kohtaava poikkeuksellisesti jo lohkovaiheessa.

Koska odotusarvo on, että kohdataan uudestaan, tuskin kumpikaan lähtee ulosmittaamaan kaikkea potentiaalia tässä vaiheessa.

Petteri Bergman

- Koska odotusarvo on, että kohdataan uudestaan, tuskin kumpikaan lähtee ulosmittaamaan kaikkea potentiaalia tässä vaiheessa. Pyritään salaamaan vastustajalta aika paljon erikoistilanteita, vapaalyöntejä, ylivoimia, ehkä sovittuja avauksia ja pelinkäänteitä. Niitä halutaan myöhemmin käyttää, Bergman ennakoi tiistain Ruotsi-ottelua.

Suomen joukkueesta Bergman kehottaa tarkkailemaan erityisesti Suomen ykköskenttää Lauri Kapanen, Jani Kukkola ja Mika Moilanen.

- He ovat kaikki liikkuvia, monipuolisia ja ratkaisuhakuisia kavereita. He pystyvät tekemään todella järkeviä juttuja kovassa vauhdissa, Bergman hehkuttaa.

Koko kisojen parhaaksi pelaajaksi Bergman veikkaa Ruotsin hyökkääjää Rasmus Enströmiä, joka oli viime MM-kisojen pistepörssin ykkönen ja valittu maailmanparhaaksi salibandypelaajaksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat