Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 18.7.
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa
  • Urheiluruutu

Tapparalla yhä tahmeaa - Kapasen yksilötaito liikaa Kärpille

Tapparan ja joukkueen valmentajan Jussi Tapolan asema hankaloitui entisestään. SM-liigan kärkiseuroista vain Kärpät kärsi tappion. Kierroksen ainoa vierasvoittaja oli Lukko.

urheilu
Kasperi Kapanen
Kasperi KapanenTomi Hänninen

SM-liigan paras kotijoukkue JYP oli liikaa Tapparalle, jota ei voinut soimata yrityksen puutteesta. Anssi Löfman viimeisteli kaksi osumaa voittajille. Kirvesrintojen Stephen Dixonilla oli 57. minuutilla mahdollisuus tasoittaa ottelu rangaistulaukauksesta, mutta Tuomas Tarkki torjui rysty-yrityksen. Valmentaja Jussi Tapolan asema on puhuttanut jo pitkään. Häviö oli Tapparalle yhdeksäs viimeiseen kymmeneen otteluun.

KalPa nousi sarjakakkoseksi päihittämällä viihdyttävässä ja tunteikkaassa kamppailussa mestari-Kärpät. Mustan silmän päätöserässä saanut mutta takaisin kaukaloon urheasti palannut Kasperi Kapanen siivitti läpi mittelön kuopiolaisia ja teki yhden kauden upeimmista soolomaaleista höpläyttämällä urakalla vieraiden puolustajia ajassa 51.44. KalPa päätti samalla kolmen ottelun tappiosarjansa. Lauri Marjamäen alaisille vierastappio oli toinen perättäinen.

Liigassa eniten pisteitä per ottelu kerännyt Helsingin IFK päihitti väsyneen oloisen Bluesin, jolle ottelu oli jo seitsemäs viimeiseen 11 päivään. Ottelun lopussa tunteet kiehahtivat ja HIFK:lta passitettiin suihkuun Jasse Ikonen ja Julius Nyqvist, Bluesilta Jari Sailio, Siim Liivik ja Stefano Giliati. HIFK kasvatti liigassa kotivoittojen sarjan jo kuuteen otteluun. Espoolaisten kolmen pelin mittainen voittoputki sai pisteen Nordiksella.

Kaksi edellispeliä hävinnyt Lukko sai paiskia täyden iltapuhteen sitkeän Sportin kanssa. Teemu Tallberg runnoi vaasalaisten 2-2-tasoituksen ajassa 59.46. "Kultaranne" Olavi Vauhkosen kaksi maalia helpotti Lukon olotilaa ja voittomaalikilpailussa Vauhkosen tutkapari, kaksi osumaa syöttänyt Henrik Koivisto sivalsi ratkaisevan rankkarin Hannu Toivosen selän taakse. Viimeiseen kahdeksaan peliin raumalaiset ovat saavuttaneet kolme pisteen arvoisen potin vain kerran.

Paraatipelastuksia esittänyt Teemu Lassila piti TPS:aa pinnalla ja torjui turkulaisille yhden pisteen Hakametsässä. Ilveksen voiton sinetöivät voittomaalikisassa onnistuneet Vojtech Polak ja Teemu Rautiainen. Tommi Välimaan henkilökohtainen soolomaali toisessa erässä sai Ilves-fanit haukkomaan henkeä. Joonas Korpisalosta on kasvanut luotettava ja voittava molari. TPS - matkaotteluiden suuri vitsinaihe alkukaudesta - on Miika Elomon aikakaudella venyttänyt pisteputkensa vieraissa jo neljään otteluun!

Pelicans oli vaisu pussinokkalauma Isomäessä, mutta nousi ottelun lopussa hetkessä 0-3:sta 2-3:een. Ässien Mika Niemi ja Juha Kiilholma latoivat viimeisilllä minuuteilla kaksi maalia tyhjiin varmistaen Ässien 5-2-voiton. Pekka Rautakallio nousuvireinen Ässä-pakka on kahminut pisteitä viimeiseen seitsemään otteluun peräti viisitoista. Pelicansille tappio oli kolmas peräkkäinen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat