1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Linnan juhlat nokitti maailmancupin – "Juhlistamme täällä olympiakultaamme"

Iivo Niskanen saapui Linnan juhliin kihlattunsa Saana Kemppaisen kanssa. Niskanen aikoo juhlia lauantaina myös olympiakultaansa Sami Jauhojärven kanssa.

Iivo Niskanen juhlii maailmancupin voittoa Rukalla.
Katso video klikkaamalla kuvaa.

Viime helmikuussa Sotshin olympialaisissa parisprintin olympiakultaa hiihtänyt Iivo Niskanen saapui Sami Jauhojärven kanssa lauantai-iltana Linnan juhliin, vaikka hiihdon maailmancup-kausi olisi jatkunut Lillehammerissa.

Niskasen mukaan valinta oli helppo.

- Kun kutsu tuli ja kautta suunnittelimme, niin tarkoituksena oli totta kai juhlistaa olympiakultaamme täällä. On arvostettava kokemus päästä tänne. Minulla ei ole päätavoitteenani menestyä maailmancupissa, vaan tavoitteenani on olla kunnossa myös MM-kisojen aikaan.

- En aio hiihtää kaikkia kisoja muutenkaan, joten en sillä tavalla koe menettäväni niin paljoa, Niskanen kertoi juhlahumun keskellä.

Niskasen mukana Presidentinlinnaan saapui myös hänen kihlattunsa Saana Kemppainen. Niskasen mukaan itsenäisyyden juhliminen toi mukavan piristysruiskeen kiireisen alkukauden keskelle.

- Tapasin jo ennen juhlia NHL-tähtemme, sekä Koivun että Selänteen. Näin heidät tietysti Sotshissa, mutta oli kiva nähdä myös nyt. Täällä on paljon urheilijoita ja tuttuja kasvoja, joten on kiva vaihtaa kuulumisia.