Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Bubka järkyttyi dokumentin väitteistä - "Doping on urheilun vuosisadan suurin uhka"

Aikanaan seiväshyppyä dominoinut Sergei Bubka tuomitsee jyrkästi dopingin käytön. Hän on järkyttynyt tv-dokumentin väitteistä, joiden mukaan dopingin käyttö on Venäjällä systemaattista.

urheilu
Sergei Bubka lähikuvassa.
Sergei Bubka.EPA / Martial Trezzini

Viime viikolla näytetty saksalainen tv-dokumentti, jossa väitettiin mm. että Venäjän valtio tukee dopingin käyttöä yleisurheilussa ja lahjoo dopingtestaajat hiljaisiksi, puhuttaa edelleen. Nyt kantaa aiheeseen on ottanut ukrainalainen seiväshyppylegenda Sergei Bubka. Yksi kaikkien aikojen yleisurheilijoista oli syvästi järkyttynyt väitteistä systemaattisen dopingin käytöstä.

Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (IAAF) varapuheenjohtajana toimivan Bubkan mukaan yleisurheiluväen on nyt vastattava väitteisiin nopeasti ja läpinäkyvästi. Aikanaan Neuvostoliittoa edustanut Bubkan odotetaan kilpailevan IAAF:n johtopaikasta tulevissa vaaleissa.

- Olen todella järkyttynyt ja ymmärrän, että meidän pitää reagoida tähän asiaan nopeasti ja läpinäkyvästi. Lajimme mainetta pitää suojella, Bubka sanoi.

Tv-dokumentissa venäläinen kiekonheittäjä väitti, 99 prosenttia venäläisurheilijoista käyttää dopingia. Dopingin käytön täysin tyrmäävän Bubkan mukaan rikolliset tekevät miljoonia dopingbisneksellä.

- Dokumentissa esitettiin erittäin vakavia väitöksiä. Minulla on nollatoleranssi dopingia kohtaan. Meidän pitää taistella systemaattisesti vuosisatamme pahinta urheilun uhkaa vastaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat