Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Telinevoimistelun EM, naisten 4-ottelu

Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen MM-areenalla - kumpi säästelee taitavammin?

Salibandyjätit kohtaavat alkulohkovaiheen päätöspelissään. Yle Urheilun asiantuntija Petteri Bergman uskoo, ettei aivan viimeisiä kierroksia vielä oteta.

urheilu
Suomen maajoukkue juoksee kentälle Latviaa vastaan.
Ville Vuorinen

Suomi mitataan tiistaina ensimmäisen kerran kunnolla salibandyn MM-turnauksessa. Isonumeroiset voitot Saksasta ja Latviasta ovat antaneet hyviä merkkejä, mutta seitsenkertainen maailmanmestari on aivan toisen tason vastustaja.

Alkulohkon ottelun panos on jatkon kannalta pieni, sillä joukkueet ovat varmistaneet paikkansa puolivälierissä. Yle Urheilun salibandyasiantuntija Petteri Bergmanin mukaan kentällä ei välttämättä nähdä vielä kaikkia pelillisiä hienouksia.

- Tuskin kumpikaan joukkue lähtee alkusarjassa ulosmittaamaan kaikkea. On kiinnostavaa nähdä, millaisella pelaajistolla otteluun lähdetään. Ihan kaikkea ei varmasti haluta näyttää, Bergman pohtii.

- Toisaalta pitää muistaa, että henkinen yliote on todella tärkeä. Uskon, että Ruotsi haluaa menestyä ja pyrkivät tekemään vahvan esityksen.

Lajin ystävien mielessä on vielä kahden vuoden takainen MM-finaali, jossa Ruotsi kylvetti Suomea 11-5. Tapanilan Erän päävalmentaja on valmis laskemaan paineet turnausisännän niskaan.

- Ruotsilla on kieltämättä todella kova joukkue jalkeilla. Ehkä 2012 finaalilukemat eivät antaneet oikeutta pelille silloin. Ruotsi on kuitenkin ennakkosuosikki myös tänä vuonna, Bergman sanoo.

- Suomi saattaa haluta esimerkiksi lepuuttaa Mika Kohosta vielä tässä vaiheessa ja aivan kaikki ulosmitataan sitten, kun on pakko.

*Salibandyn MM-kisat: Suomi-Ruotsi kello 20.15. Lähetys Yle Femillä ja Areenassa alkaa kello 20. *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat