1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jágr suhteestaan Ruudun veljeksiin: ”Tiedetään, Jarkko taklasi minua”

Taklauksia ja toveruutta – niistä on tehty kemiat Tuomo ja Jarkko Ruudun kanssa, kertoo Jaromír Jágr Yle Urheilulle.

Jaromír Jágr on sompaillut uransa aikana samassa kaukalossa sekä Tuomo että Jarkko Ruudun kanssa. Kuva: Iita Pirttikoski / Yle

**CALGARY. **Farkkuihin ja talvitakkiin pukeutunutta tšekkitähteä hymyilyttää, kun keskustelu kääntyy aamuharjoitusten jälkeen Ruudun veljeksiin. Jaromír Jágr pelaa nuoremman toverina New Jersey Devilsissä kaudella 2014–2015 ja vanhempi versio on ennen kaikkea armas vihollinen maajoukkuemittelöistä.

– Tiedetään, Jarkko taklasi minua, hän kuittaa leppoisasti vuoden 2006 olympialaisissa kohahduttaneen kiistanalaisen taklauksen (siirryt toiseen palveluun).

Tšekkiläinen media inhosi pitkään kansallissankarinsa niitannutta Jarkko Ruutua – liekö vihaa vieläkin.

Eurooppalaisten lätkäsielujen sympatiaa

Jágr itse ei kanna ainakaan niin raskasta kaunaa, että se vaikuttaisi suhteeseen kovistelijan velipojan kanssa.

Rudyn (Tuomo Ruutu) veljeä en ole nähnyt vähään aikaan.

Jaromír Jágr

– Rudyn (Tuomo Ruutu) veljeä en ole nähnyt vähään aikaan. Tuomo on hieno kaveri ja hänellä on siisti syntymäpäivä, Jágr juttelee Yle Urheilun haastattelussa.

Tuomo Ruutu viettää syntymäpäiväänsä 16. ja Jágr 15. helmikuuta. Pelurit ovat läheisiä muutenkin kuin tähtimerkkien valossa.

– Samanlaiset asiat kiinnostavat meitä, joten puhuttavaa riittää paljon, Jagr kertoo.

Nyt nälkäinen tšekki on vielä pukuhuoneessa luuraavaa toveriaan askeleen edellä. Pipopää heilauttaa kättä ja painelee jäähallin takaovesta ulos pakkaseen.