Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Jágr-faneja aina alasuojuksiaan myöten: "Vain KHL-Jags puuttuu"

Yle Urheilu tapasi tšekkitähden fanit, joiden uskollisuus ulottuu eläkesuunnitelmiin asti. Lisää jäsenhakemuksia ei voida enää vastaanottaa.

urheilu
Tšekkiläinen jääkiekkotoimittaja Matěj Hejda (oik.) ilahduttaa Chris Richteriä (vas.), Warren Thomsonia ja Terry Alkemaa lupaamalla metsästää "Jagseille" pelipaidan ikonin kotimaan kausilta.
Tšekkiläinen jääkiekkotoimittaja Matěj Hejda (oik.) ilahduttaa Chris Richteriä (vas.), Warren Thomsonia ja Terry Alkemaa lupaamalla metsästää "Jagseille" pelipaidan ikonin kotimaan kausilta. Iita Pirttikoski / Yle

CALGARY. Jäähallin pihalla patsastelee NHL-ottelun jälkeen röllipeikkoimainen mieskolmikko. Peruukkipäisen ryhmän yhdeksän muuta arvovaltaista jäsentä ovat vielä Calgary Flamesin kotiareenan uumenissa.

Rangers-Jags, Philly-Jags ja niin edelleen.

Warren Thomson

Tämä ketju, Chris Richter - Warren Thomson - Terry Alkema, on niin kanadalainen kuin öljyprovinssi Albertassa asuva trio voi olla. Mutta viis Sidney Crosbyistä ja muista kotimaisista kumppaneista, heillä on vain yksi ikoni: New Jersey Devilsin tšekkitähti Jaromír Jágr.

- Koska hän on paras, hölmistynyt Richter tokaisee syytä tiedusteltaessa.

"Jagsit", kuten he ovat itsensä nimenneet, ovat vannoutuneita faneja aina otteluihin pukemiaan alasuojuksia myöten.

Hakuaika päättynyt

Sonnustautuminen ei lopu alasuojuksiin ja Jágrin - valitettavasti edesmennyttä - villiä hiustyyliä imitoiviin peruukkeihin. Jokaisella jäsenellä on uran eri vaiheita kuvaavan pelipaitansa myötä roolinsa Jaromír-paletissa.

- Rangers-Jags, Philly-Jags ja niin edelleen. Vain KHL-Jags puuttuu, Thomson haikailee paitaa idolinsa Venäjä-ajoilta.

Onko sinulla aavistustakaan, kuinka hankalaa on jo nyt saada 12 vierekkäistä paikkaa NHL-peliin?

Terry Alkema

Touhukas tusina kipuaa katsomoon kaikissa Edmontonissa ja Calgaryssa pelattavissa otteluissa, joissa Jágr viilettää jäällä. Matkaavatpa he toisinaan rajan taa Bostoniin tai Philadelphiaankin idolinsa perässä.

Faniklubi ei enää vastaanota lisää jäsenhakemuksia hyvin yksinkertaisesta syystä.

- Onko sinulla aavistustakaan, kuinka hankalaa on jo nyt saada 12 vierekkäistä paikkaa NHL-peliin, Alkema tuskailee arjen haasteita.

Tehtävässä onnistuminen ilahduttaa kuitenkin Jágr-hullujen lisäksi myös muita katsoja. Jäähallien kamerat hakeutuvat NHL-otteluissa kerta toisensa jälkeen komeassa rivissä mylviviin Jagseihin.

Yhteistuumin eläkejäille

Kanadalaismiehet ennustavat ja muistelevat Jágrin itsekin arvioineen, että 42-vuotias teräsmies pelaa vielä ainakin 50-vuotiaaksi. Peruukkipäät povaavat harmaantuvan mutta hienossa vireessä olevan herran kiekkoilevan vielä muutaman kauden NHL:ssä ja liukuvan sitten kotimaansa jäille jäähdyttelemään.

Kaikki osapuolet huomioiva eläköitymissuunnitelma on jo laadittu - joskaan Jágr ei liene siitä tietoinen.

- Heti kun hän lähtee sinne, niin me menemme perässä katsomaan pelejä, Jagsit vakuuttavat yhdestä suusta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat