Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen parhaan jäätanssiparin kausi ohi - takareiden jänne repesi kesken kilpailun

Ossi Kanervo ja Henna Lindholm joutuvat jättämään kauden kesken Kanervon loukkaanuttua sunnuntaina.

urheilu
Henna Lindholm-Ossi Kanervo
Lehtikuva 15.12. 2014

Hallitsevat 
jäätanssin Suomen mestarit, Ossi Kanervo ja Henna Lindholm, joutuvat jättämään kauden kesken Kanervon loukkaannuttua sunnuntaina. Kanervon vasemman jalan istuinluusta repesi takareisilihaksen jänne kesken Budapestissä käydyn kansainvälisen Santa Claus Cupin vapaatanssiosuutta.

- Minulle tuli ilmeisesti virheliike ohjelman loppupuolen pyörivässä liikkeessä, jolloin mukaan tuli ylimääräistä vääntöä ja menetin tasapainoni. Kuului naps enkä sen jälkeen enää pystynyt varaamaan jalalle. Jänne oli revennyt ja jouduimme keskeyttämään ohjelman. Magneettikuvissa näkyi lisäksi irronnut luunpala, Kanervo sanoi.

Parin seuraava tavoite olisi ollut reilun viikon kuluttua pidettävät SM-kilpailu, joka olisi samalla ollut myös viimeinen valintakilpailu tammikuussa käytäviin EM-kilpailuihin. Huomenna keskiviikkona leikkaukseen menevä Kanervo tietää jo, että kausi on heidän osaltaan ohitse.

- Lääkäri totesi minulle, että tämä kausi on tässä. Kyseessä ei ole mikään pieni vamma.

- Tietenkin tämä harmittaa, sillä kilpailukausi oli vasta lähdössä käyntiin. Olemme tehneet kovasti työtä kesällä ja syksyllä. Mutta ei voi mitään. Jokainen urheilija tietää loukkaantumisen riskin. Nyt se sattui minun kohdalle. Operaation jälkeen alkaa kuntoutus ja sitten tähtäämme katseemme tulevaisuuteen.

Henna Lindholm ja Ossi Kanervo edustivat Suomea viime vuonna niin EM- kuin MM-kisoissa. Tänä syksynä pari on sijoittunut mm. Finlandia Trophyssa sekä Grazin Ice Challengessa neljänneksi ja Bavarian Open -kilpailussa kolmanneksi. Paria valmentaa italialainen jäätanssin maailmanmestari Maurizio Margaglio.

Lähteet: Taitoluisteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat