1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mika Salo: "Button tiimipelaaja, Alonso tekee kaikkensa itsensä eteen"

Mika Salon kommentoi Yle Urheilulle Jenson Buttonin jatkosopimusta McLarenin kanssa. Salon mukaan Buttonin tallitoveri Fernando Alonsolla on tapana pelaa raakaa politiikkaa tiimin sisällä.

Jenson Button. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Entinen formulakuljettaja Mika Salon mielestä Jenson Buttonin jatkosopimuksessa McLarenin kanssa ei ollut mitään epäselvää. Julkisuudessa liikkui vielä kauden aikana tietoja, että tanskalainen Kevin Magnussen saisi jatkopestin Buttonin sijasta.

Päättyneellä kaudella Button keräsi tuplasti enemmän pisteitä kuin Magnussen.

- Buttonin sopimus oli ihan odotettu. Honda tarvitsee kaksi kokenutta kuskia. Button ajoi päättyneellä kaudella paremmin kuin Magnussen. On puhuttu paljon motivaatio-ongelmista, mutta tulokset puhuvat puolestaan, Mika Salo kommentoi Yle Urheilulle.

Ensi kaudella McLaren siirtyy käyttämään Hondan moottoreita.

- Button on vanha tuttu Hondan kanssa, sillä hän voitti periaatteessa mestaruuden Hondalla. Hänellä on paljon kokemusta.

Buttonin tallitoveri ensi kaudella on Ferrarilta siirtynyt Fernando Alonso. Salon mukaan espanjalaiskuskilla on paha tapa ajatella vain itseään.

- Alonsolla on vähän sellainen toimintatapa, että tallin toinen kuljettaja on kakkoskuski hänen mielestään. Alonso pelaa aika raakaa politiikkaa tiimin sisällä. Alonso ajaa nyt toisen kerran McLarenilla, saa nähdä miten hän nyt onnistuu. Hän tekee kaikkensa itsensä eteen, Salo sanoi.

Salon mielestä Alonso on selvästi nopeampi kuljettaja.

- En usko, että Button pystyy vauhdillisesti haastamaan Alonsoa. Hän on paljon nopeampi. Button on hyvä tiimipelissä. Hän ajaa tutussa tallissa ja on Alonson tavoin luotettava kisakuski.