1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mika Salo: "Räikkönen saa olla aika varovainen Vettelin kanssa"

Mika Salon mukaan Kimi Räikkönen ei saanut Ferrarin kehnolla autolla mitään aikaiseksi päättyneellä kaudella. Salo näkee, että Räikkönen ei helpolla saa ensi kaudella niskalenkkiä tallitoveri Sebastian Vettelistä.

Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen. Kuva: EPA

Entinen F1-kuljettaja Mika Salon sanoi suoraan, että Räikkönen viime kausi oli katastrofi. Salo uskoo kuitenkin, että jos Ferrari-kuski saa allensa kelvollisen auton, on tulosta odotettavissa.

- Kimin kausi oli ihan katastrofi. Hän ei saanut oikein mitään aikaiseksi. Auto oli huono, eikä vastannut Kimin odotuksia. Hän odottaa varmasti innolla uutta kautta ja uutta autoa, Salo kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Räikkösen ensi kausi riippuu paljon autosta, mutta totta kai kisakuski antaa aina kaikkensa. Jos auto sopii käteen, on mikä tahansa mahdollista. Auton pitää olla myös nopea, jotta sillä voi kilpailla voitoista.

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on Räikkösen tallitoveri ensi kaudella. Salon mukaan saksalaiskuski on kova vastus suomalaiselle.

- Ferrarilla on kaksi kokenutta kuskia kuten aina. Ferrari on aika harvoin ottanut kokemattomia kuskeja. Vettelillä on ihan uusi haaste edessä, sillä hän on ollut aikaisemmin vain Toro Rossolla ja Red Bullilla. Uskon kuitenkin, että Vettel pystyy kokemuksellansa ottamaan autosta kaiken irti. Uskon, että hän saa tiimin nopeasti puolelleen ja tekemään töitä itsellensä. Kimi saa olla aika varovainen Vettelin kanssa, sillä ei Vettelin ympärillä ajeta mitään kahdeksikkoja. Uskon, että Vettel tulee näyttämään osaamisensa, Salo päätti.