Paloniemi niukasti toisen kierroksen ulkopuolelle - myös pujottelucupin kärkimiehelle pettymys

Pujottelun maailmancupin kauden toisen pujottelun kärkipaikkaa pitää ensimmäisen kierroksen jälkeen Saksan Felix Neureuther. Levin voittaja, Henrik Kristoffersen, teki virheen radan alussa ja joutui keskeyttämään. Santeri Paloniemi jäi Åren rinteillä viiden sekunnin sadasosan päähän toisen kierroksen paikasta.

Henrik Kristoffersen Kuva: EPA

Val d’Iserestä Åreen siirretyn miesten pujottelun avauskierroksen nopeimman ajan laski Felix Neureuther. Kauden ensimäisessä pujottelussa Levillä kolmanneksi laskenut saksalainen oli radalla 25 sekunnin sadasosaa toiseksi nopeinta, Itävallan Marcel Hirscheriä nopeampi.

Hirscherillä on mahdollisuus nousta Åressa maailmancupin kokonaiskisan kärkeen, sillä Kjetil Jansrud ei osallistu pujotteluun. Itävaltalainen on maailmancupin pisteissä 72 pisteen päässä norjalaisesta. Kärkisijaan riittää Åren pujottelun kakkossija, joka tuo 80 maailmancupin pistettä.

Avauslaskun kolmas oli Yhdysvaltojen Ted Ligety. Numerolla 16 laskeneella Ligetyllä on kärkeen matkaa 0,44 sekuntia.

Kisan ennakkosuosikin, Norjan Henrik Kristoffersenin lasku meni pilalle heti alussa. Pujottelucupia johtavan, nuoren norjalaisen keskittyminen ei ollut kohdallaan ja hän laski radalta jo ennen ensimmäistä väliaikaa.

Numerolla 55 mäkeen päässyt Santeri Paloniemi jäi niukasti toisen kierroksen ulkopuolelle. Hän oli kierroksen 32. ja vain viisi sekunnin sadasosaa erotti hänet toisen kierroksen paikasta. Jens Henttisenkään lasku ei riittänyt maailmancupin pisteille ja toiselle kierrokselle. Hän tuli maaliin sijalla 44.