1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Kommentti: Jarkko Ruutua jäämme kaipaamaan!

Yle Urheilun Jussi Saarisen mukaan suomalainen jääkiekkoväki jää kaipamaan uransa päättänyttä Jarkko Ruutua.

Kuva: Tomi Hänninen

Jarkko Ruutu teki omalla tyylillään ja kiistanalaisella tavallaan upean uran suomalaisessa jääkiekossa. Täysin rajalliset kiekolliset taidot, mutta Ruudun kokonaisvaltainen asenne voittamisen puolesta, pelin ytimeen heittäytyminen joka solulla sekä kovalla tunteella pelaaminen illasta toiseen nostivat hänet vääjäämättä esimerkiksi NHL:n arvostetuimpien, mutta samaan aikaan vihatuimpien (!) roolipelaajien joukkoon. Vihattu mies vieraissa, mutta sitäkin arvostetumpi pelaaja kotonaan, omiensa joukossa.

Ylilyöntejä syntyi matkan varrella useita, mutta se ei ole Jarkko Ruudun uran ydin. Ruudun uralla pelin ytimeen heittäytyminen, kova tunne sekä joukkueen eteen taistelu olivat olennaisimmat avainseikat. Juuri ne seikat loivat pohjan yli 600:lle NHL-ottelulle sekä monille arvokisoille Leijona-paidassa.

Jarkko Ruutu pelasi jääkiekkoa maailman huipputasolla omilla ehdoillaan, vain ja ainoastaan omilla rajallisilla vahvuuksillaan, eivätkä särmikkään suomalaislaiturin vahvuudet jääneet keneltäkään huomaamatta. Jarkko Ruutu oli pelaaja, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Ei koskaan, ei missään.

Oli kyseessä sitten vastustajajoukkueen pelaajat, vastapuolen valmentajat, vieraskaupunkien fanit, mediasta nyt puhumattakaan.

Ruutu osoitti urakehityksellään vääjäämättä myös sen, että menestys tai huipulle pääseminen urheilussa vaatii raakaa yrittämistä sekä omiin rajallisiin kykyihin täydellistä luottamista.

Lopuksi, pysykää penkeissänne jos sanon suoraan: Jarkko Ruutua jää suomalaisessa jääkiekossa kaipaamaan moni.

Halusi sitä tai ei.