Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

HIFK:n otteluruuhkasta joulutauolle – "Muut vetävät kahdesti päivässä punttia"

Arttu Luttinen pelaa mieluummin kuin harjoittelee. HIFK kohtaa tiistai-iltana kotihallissaan Vaasan Sportin.

urheilu
Arttu Luttinen HIFK juhlii
Lehtikuva

Helsingin IFK:n otteluruuhka jääkiekon SM-liigassa päättyy tiistaina kotiotteluun Vaasan Sportia vastaan. Helsinkiläiset urakoivat kahdessa viikossa kahdeksan ottelua, joten joulutauko tulee joukkueelle tarpeeseen.

HIFK:n maanantain Ilves-ottelun ykköspyssy Arttu Luttinen kuitenkin painottaa, ettei kilpipaitojen jaloissa paina.

- Yritetään lähteä heti pelin alusta. Ei tarvitse enää säästellä, koska pääsemme pelin jälkeen huilaamaan. Kolme pistettä täytyy saada, Luttinen kertoi.

- Pelaajat tykkäävät pelata. Jotkut jengit ovat joutuneet vetämään kahdesti päivässä punttia. Me pääsemme vielä pelaamaan ja olemme tyytyväisiä siitä. Nautimme tästä täysin rinnoin.

Luttista ja muuta HIFK-miehistöä ei ole häirinnyt, että joukkueen otteluohjelmaa on jouduttu kauden aikana sorvaamaan CHL-kamppailujen vuoksi. Muun muassa maanantain Ilves-taisto siirtyi pelattavaksi vasta tällä viikolla Mestarien liigan pudotuspelien vuoksi.

- CHL oli todella hieno kokemus, vaikka emme tällä kaudella pidemmälle (puolivälierät) päässeet. Se oli ilman muuta positiivinen juttu jokaiselle pelaajalle. Me pelaamme mieluummin kuin harjoittelemme, Luttinen alleviivasi.

- Vielä ei voi ainakaan sanoa, että vammoja olisi tullut pelien vuoksi. Itsensä huolehtiminen on osa tätä ammattilaisurheilua. Ottelu on hyvä haaste kevättä ajatellen. Pudotuspeleissä tulee välillä neljään päivään kolme ottelua. Tämä on hyvää treeniä sitä varten, kokenut hyökkääjä sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat