Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Amirkhanilta rapaa managereille ja seurakavereille – "Toivoisin poikien ryhdistäytyvän"

UFC-debyyttiinsä valmistautuva Makwan Amirkhani sanoo olevansa yhä Finnfighters’ Gymin ottelija, vaikka harjoitteleekin Turku Muay Thai -salilla.

urheilu
Makwan Amirkhani vääntää Tom Duquesnoyn kanssa.
Makwan Amirkhani. (Arkistokuva)Jani Mesikämmen

Vapaaottelija Makwan Amirkhanin UFC-sopimuksen myötä nousi kysymys myös siitä, mitä salia ja seuraa turkulainen nykyään edustaa. UFC:n virallisessa tiedotteessa hänen kerrotaan harjoittelevan Tom Niinimäen rinnalla, mutta todellisuudessa Amirkhani on viime ajat viettänyt Turku Muay Thai -salin uumenissa.

Amirkhani nousi vapaaottelussa pinnalle muun muassa Niinimäen ja Timo-Juhani Hirvikankaan edustaman Finnfighters’ Gymin (siirryt toiseen palveluun) ottelijana. Nyt hän kuitenkin suhtautuu kysymykseen salivalinnasta ristiriitaisin tuntein.

Olen FFG:n poikia edelleen ja en ole seuraa vaihtamassa. FFG:tä edustan ja toivoisin, että pojat vähän ryhdistäytyvät ja kannustaisivat minut voittoon.

Makwan Amirkhani

- Ihmiset tuntuvat muilla saleilla iloitsevan enemmän kuin kotisalilla, en tiedä mistä se johtuu. Ehkä joidenkin mielestä sopimus meni väärään osoitteeseen, Amirkhani aloittaa Yle Urheilun haastattelussa.

- Kuka minä olen siihen sanomaan yhtään mitään? Jos minulle tulee tarjous, niin miksi minua vihataan? Pitäisi olla iloinen, kun suomalainen pääsee taas UFC:hen. Mitä enemmän meitä pääsee, sitä tunnetummaksi Suomi tulee ja sitä enemmän meitä pääsee sinne, hän jatkaa.

Amirkhani on omien sanojensa mukaan viihtynyt Riku Immosen opissa TMT-salilla pystyotteluharjoittelun takia. Ruotsalaistiimi Allstarille hän halusi UFC-sopimuksen saatuaan, koska ei halunnut valmistautua elämänsä otteluun yksin. Amirkhanin lausuntojen rivien välistä on selvästi havaittavissa turhautuminen oman seuran toimintaan.

- Vaikka olen ollut poissa omalta saliltani, se ei tarkoita minun jättäneen omaa seuraani. Olen FFG:n poikia edelleen ja en ole seuraa vaihtamassa. FFG:tä edustan ja toivoisin, että pojat vähän ryhdistäytyvät ja kannustaisivat minut voittoon. Se on kuitenkin iso juttu minulle, että oma kaupunkini tukee minua, Amirkhani lataa.

"Suomalaismanagerit ovat lastenkengissä"

Sanavalmis Amirkhani ei myöskään säästele, kun puhe kääntyy hänen taustallaan vaikuttavaan ruotsalaismanageriin. Isossa osassa UFC-sopimuksen saamista ollut manageri saa kovaa suitsutusta. Suomalaismanagereille turkulaiselta ei sen sijaan kehuja heru.

- Pakko sanoa, että suomalaismanagerit ovat aika lastenkengissä siihen verrattuna, mitä olen Ruotsissa liikkuessa nähnyt. Heidän touhunsa on ollut todella ammattimaista. Ei tarvitse mitään muuta miettiä, kun että on salilla oikeaan aikaan, Amirkhani sanoo.

- Nyt tajuan vasta sen, kuinka tärkeä osa managerilla on. Niin paljon paperihommia on tässä ollut, etten olisi koskaan selvinnyt itse. Onneksi ei ole tarvinnut murehtia, saisiko manageri hommia hoidettua, hän jatkaa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat