Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Triathlonisti-Lehtosesta Pääkaupunkiseudun paras urheilija

Triathlonin pitkän matkan MM-kakkonen Kaisa Lehtonen on valittu Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi vuonna 2014. Vuoden urheiluteosta vastasi Helsingin IFK:n miesten jalkapallojoukkue.

urheilu
Kaisa Lehtonen
Kaisa LehtonenLehtikuva

Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT) on palkinnut triathlonisti Kaisa Lehtosen Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi vuonna 2014. Lehtonen, 33, venyi uransa parhaaseen arvokisasijoitukseen syyskuussa Kiinan Weihaissa, kun hän tokeni selkävaivoista kisakuntoon ja MM-hopealle. Kansainvälisen Triathlonliiton ITU:n pitkän matkan kisassa Lehtonen urakoi neljän kilometrin uinnin, 120 kilometrin pyöräilyn ja 20 kilometrin juoksun.

- Triathlonissa on hyvä buusti. Meillä se on pieni laji, vaikka maailmalla iso, Lehtonen iloitsi valinnasta.

Triathlonissa on hyvä buusti. Meillä se on pieni laji, vaikka maailmalla iso.

Kaisa Lehtonen

Lehtosen kauden muita saavutuksia olivat puolimatkan EM-kisojen viides sija Saksan Wiesbadenissa sekä kotimaassa Suomen mestaruudet puolimatkalla ja pikamatkalla.

Lehtoselle ensi vuosi on tärkeä olympiatavoitteen saavuttamiseksi. Lontoon 2012 kisoissa hän jäi ensimmäiselle varasijalle.

- Ensi vuonna tavoitteena on kerätä pisteitä Rion olympialaisia varten. Vuonna 2018 haluan kilpailla Havaijilla täysmatkoilla.

Lehtonen asuu Helsingissä ja edustaa Triathlon Vantaa -seuraa. Hän on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri. Lehtosta valmentaa Paul Sjöholm, joka oli mukana palkitsemistilaisuudessa.

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon nyt 35 kertaa. Palkitsemisperinne alkoi Moskovan olympiavuonna 1980, jolloin purjehduksen olympiavoittaja Esko Rechardt valittiin parhaaksi. Lehtonen on ensimmäinen triathlonisti, joka on saanut palkinnon.

HIFK teki jalkapallossa Vuoden urheiluteon

Vuoden 2014 urheiluteosta HUT palkitsi Helsingin IFK:n miesten jalkapallojoukkueen, joka teki mahdottomasta totta nousemalla Veikkausliigaan. Ykkösen nousijajoukkue esitti huimaavan loppukirin, sillä se kuroi kauden päätteeksi 11 pisteen takamatkan umpeen neljän kierroksen aikana. HIFK päätyi tasapisteisiin KTP:n kanssa ja varmisti nousunsa maalierolla.

HIFK:n saavutuksen arvoa korostaa se, että se oli Ykkösessä nousijajoukkue. HIFK on pelannut jalkapallon pääsarjassa edellisen kerran vuonna 1972.

- Liigacupin pelejä odottaa jo enemmän kuin joulua, vaikka joulu on ollut meidän perheelle aina tärkeä juttu. Veikkausliigassa odotan, että pääsen testaamaan itseäni, joukkueen kapteeni Esa Terävä sanoi.

HUT on jakanut Vuoden urheiluteko -palkinnon 26 kertaa, vuodesta 1989 lähtien.

Lähteet: HUT:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat