Tuomo Ruutu saa vastailla kysymyksiin isoveljestään – "Ei Jarkko sohvalle jää makaamaan"

Etenkin Ottawa Senatorsia seuraavat toimittajat ovat hyvin kiinnostuneita Tuomo Ruudun tiedoista isoveli Jarkkoon liittyen.

Tuomo Ruutu. Kuva: Iita Pirttikoski / Yle

New Jersey Devilsin Tuomo Ruutu on saanut viime päivinä vastailla Pohjois-Amerikassa kysymyksiin veljensä Jarkon lopettamisuutisesta. Etenkin keskiviikkona aihe oli tapetilla, kun Jarkon vanha seura Ottawa Senators vierailee New Jerseyssä.

Pikkuveli ei omien sanojensa mukaan alkanut haastatteluissa suurempia värittelemään.

- Ei siinä mitään ihmeempiä, kyselivät vaan kuulumisia tämän kauden osalta ja muuta. Jätin erikoisjutut kertomatta, eiköhän Jarkko ole kaiken heille jo aikoinaan kertonut, Ruutu hymähtää Yle Urheilun haastattelussa.

Olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että molemmat veljet pelasivat korkealla tasolla jääkiekkoa ja pystyivät auttamaan kaikissa hommissa.

Tuomo Ruutu

Jarkon lopettamisen myötä Tuomo on ainut Ruudun kolmesta veljeksestä, joka jatkaa yhä jääkiekkouraansa. 36-vuotias Mikko lopetti jo vuosituhannen vaihteen jälkeen ja siirtyi melko nopeasti pelaajatarkkailijaksi Senatorsin riveihin.

Veljeskolmikon nuorimpana Tuomolle on ollut suuri apu siitä, että molemmat isoveljet ovat pyörineet Pohjois-Amerikassa jo ennen häntä.

- Jarkolta tuli ohjeistusta, miten homma toimii ja kaikkea muuta. Olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että molemmat veljet pelasivat korkealla tasolla jääkiekkoa ja pystyivät auttamaan kaikissa hommissa.

- Vaikka sain apua ja kaikkea, niin sittenkin tunsin olevani Pohjois-Amerikkaan tullessani ihan pihalla. Voin vain kuvitella, miltä sellaisesta pelaajasta tuntuu, jolla ei lähiveljet ole auttamassa.

"Ei pelkkää suuta soittamalla pelata kolmia olympialaisia"

Tuomo on kahdeksan vuotta Jarkkoa nuorempi ja seurasi jo pikkupoikana isoveljen murtautumista A-juniorien kautta SM-liigaan ja sieltä NHL:ään ja maajoukkueeseen. Yksittäisenä muistona Tuomolle on jäänyt elävästi mieleen Jarkon nousu kaikkein kovimmalle tasolle.

- Asuin vielä Suomessa ja Jarkko lähti farmiin. Se oli aika yksinäistä ja tietyllä tapaa kovaa puurtamistakin. Piti paikka ansaita ja muistan ne ensimmäiset NHL-pelit ja sen, kun Jarkko ansaitsi paikan, Tuomo muistelee.

Luulen, ettei Jarkko ainakaan sohvalle jää makaamaan. Eiköhän hän jotain löydä. Meidän perheessä jääkiekko on ollut aikamoinen intohimo ja jääkiekon parissa jatkaminen ei yllättäisi.

Tuomo Ruutu

- Olihan se ihan veljenäkin hieno asia ja antoi hyvää esimerkkiä itselle, että tämähän on mahdollista meidän perheestäkin, hän jatkaa omasta nuoruuden idolistaan.

Suomessa Jarkko oli aina arvostettu pelaaja leijonapaidassa, mutta uran viimeisten vuosien toilailut Jokerien riveissä tekivät hänestä vihatun miehen monella paikkakunnalla. Tuomo ei halua puolustella veljensä tekojaan, mutta haluaisi ihmisten näkevän myös yksittäisten toilailujen taakse.

- Ei pelkkää suuta soittamalla pelata noin monia MM-kisoja, kolmia olympialaisia, maailmancupeja ynnä muita. Kaveri on itse asiassa aika fiksu pelaaja jäällä ja hän on varsinkin puolustussuuntaan sellainen pelaaja, jota vastaan on vaikea pelata. Rapatessa on toki roiskunut ja sellaista se on.

Jarkko ei itse heti lopettamispäätöksensä jälkeen halunnut arvioida tulevaisuuden suunnitelmiaan. Tuomonkaan kanssa hän ei ole niistä jutellut, mutta pikkuveljellä on omat selvät arvionsa asiasta.

- Luulen, ettei hän ainakaan sohvalle jää makaamaan. Eiköhän hän jotain löydä. Meidän perheessä jääkiekko on ollut aikamoinen intohimo ja jääkiekon parissa jatkaminen ei yllättäisi.