Hyppää sisältöön

Romarille jälleen takaisku – neljäksi viikoksi sivuun kisarinteiltä

Andreas Romarin kausi on alkanut mollivoittoisesti. Romar loukkaantui Val Gardenan syöksyharjoituksessa.

Andreas Romar Kuva: Lehtikuva

Alppihiihtäjä Andreas Romarin vaikeudet jatkuvat alppihiihdon maailmancupissa. Keskiviikkona Val Gardenassa, Italiassa lasketussa syöksyharjoituksessa Romar törmäsi porttiin radalla ja loukkasi vasemman jalkansa. Tapaturma sattui hieman radan puolivälissä, kuuluisan kamelinkyttyrä hyppyrin jälkeen.

– Ajoitus oli hieman hukassa ja ajauduin turhan lähelle keppiä oikealle menevässä käännöksessä. Polvi jäi kepin sisäpuolelle kiinni ja ajauduin kiertoliikkeeseen, jonka johdosta vasen polvi otti osumaa. Täällä suoritetuissa tutkimuksissa siinä näkyi luumustelma sääriluun päässä ja eturistisiteen venähdys, Romar kertasi tapahtunutta liiton tiedotteessa.

– Laskin vielä radan loppuun, kun ei vauhti pysähtynyt mietin, että nämä ovat varmaan ainoat harjoitukset ja otan tuntumaa radan loppuosaan. Monoja pois ottaessa laskun jälkeen alkoi polvessa tuntua, ettei kaikki ole ok ja sitten olikin jo paras mennä käymään lääkärissä ja kuvissa.

Tavoitteena MM-kisat

Arvion mukaan Romar on rinteestä sivussa neljä viikkoa, joista seuraavat kaksi viikkoa pitää ottaa rauhallisesti. Vaikka kyseessä on luumustelma, kuten viime kauden loukkaantumisessa, on paikka tällä kertaa huomattavasti helpompi. Eturistisiteessä oleva venähdys ei aiheuta isompia toimenpiteitä.

– Ei pitäisi paraneminen venähtää tällä kertää niin pitkälle. Polven seudulla on parempi verenkierto ja muutenkaan ei niin paha paikka kuin kantaluu viime kaudella. Tavoitteena on vielä laskea MM-kisoissa helmikuussa, mutta tammikuun maailmancupit tulevat liian aikaisin, Romar mietti.

Romar on tällä kaudella keskeyttänyt kolme maailmancupin osakilpailua. Hän avasi kautensa Lake Louisen syöksylaskun 57. sijalla. Viime kaudella Romar joutui jättämään Sotshin olympiakisat sekä koko kauden väliin kantapäävamman takia.

.
.