1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Unohda joulusiivous – Urheiluviikonloppu viihdyttää!

Vuoden viimeisessä Urheiluviikonlopussa riittää seurattavaa kotikatsomoihin! Viikonlopussa tarjoillaan urheilujännitystä sekä huippuvieraita - muun muassa Jarkko Ruutu ja Mika Kallio.

Kaisa Mäkäräinen Kuva: AFP / Lehtikuva

Viikonlopun suoria lähetyksiä isännöi Kaj Kunnas, joka saa studioon heti lauantaina kovan kattauksen vieraita. Päivä alkaa kuitenkin suoralla ampumahiihtolähetyksellä, jossa jännitetään naisten menestystä takaa-ajokisassa. Urheiluviikonlopun lähetys alkaa kello 12.00 ja takaa-ajokisa kello 12.15.

Kisan jälkeen sohvalle istuu Malmön ja Huuhkajien riveissä pelaava jalkapalloilija Markus Halsti, joka on piipahtamassa koti-Suomessa. Hieman myöhemmin iltapäivällä, noin kello 13.45 niputetaan yhteen kiekkokautta. Hjallis Harkimo, Kimmo Kuhta ja Saku Tuominen muodostavat kovan trion, jonka kanssa perataan niin SM-liigaa kuin Jokerien alkua KHL-taipaleella, maajoukkuetta unohtamatta.

Heti perään keskustelunaiheena on ampumahiihto. Kaisa Mäkäräisen mainiota alkukautta käydään läpi Yle Urheilun uuden asiantuntijan Sanna-Leena Perungan kanssa.

Päivällä nähdään myös lähetyksiä taitoluistelun SM-kisoista, ja illan päättää korisliigan jännittävä ottelu jossa kohtaavat Seagulls ja Kouvot. Ottelun tauolla studiossa on mitalien välkettä, kun salibandymaajoukkueen valmentaja Juha Jäntti ja Lauri Kapanen ovat vieraina.

Sunnuntaina studiossa Jarkko Ruutu ja Suomen nopeimmat Mikat

Kovin paljon aikaa joulusiivoukselle ei jää sunnuntainakaan, sillä Urheiluviikonloppu alkaa jo kello 12.15 ja viihdyttää jälleen koko päivän. Pasilan studiolle saadaan kylään iltapäivällä kello 14.15 aikaan kuluvalla viikolla uransa päättymisestä ilmoittanut Jarkko Ruutu. Yksi suomalaisen kiekkoilun tähdistä kertoo miltä tuntuu nyt, kun pitkä ja komea ura on tullut päätökseen. Entä mitä seuraavaksi?

Salibandyottelun Happee-SalBa erätauoilla studiossa on vauhdikkaita miehiä! Pikaluistelija Mika Poutala ja Moto2-luokassa hopealle sijoittunut ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio saapuvat kiireidensä keskellä kertomaan kuulumisia. Sunnuntain urheilutarjontaan kuuluu toki ampumahiihto, jossa vuorossa ovat yhteislähtökisat. Mukana myös naisten salibandya ja taitoluistelun SM-kisoja.

Urheiluviikonloppu palaa ruutuun jälleen 10.-11. tammikuuta.