Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kiira Korpi SM-kilpailun kärjessä

Kiira Korpi johtaa taitoluistelun SM-kilpailua lyhytohjelman jälkeen ennen Jenni Saarista. Miesten kisan kärjessä on Valtter Virtanen.

urheilu
Kiira Korpi.
Lehtikuva

Kiira Korpi otti ennakoidusti johtopaikan taitoluistelun SM-kilpailussa lyhytohjelman jälkeen. Soolokolmoisrittinsä kakkoseksi helpottanut Korpi luisteli muutoin onnistuneen ohjelman, joka palkittiin pistein 55,31. Ritin epäonnistuminen maksoi Korvelle reilun viisi pistettä.

Toisena kilpailussa on Jenni Saarinen pistein 52,81. Kilpailun korkeimmat tekniset pisteet ansainnut Saarinen luisteli vaativan ja laadukkaan ohjelman, mutta otti hänkin turhat pistevähennykset soololutzissa, jossa aiotut kolme kierrosta jäivät yhteen. Esittämispisteissä Korpi oli kilpailun ykkönen.

- Ritin osalta jäi parannettavaa. Harmittavasti myös viimeinen piruetti oli jäänyt tasoa alemmas, Korpi myönsi ohjelman jälkeen. Korpi oli uuden tilanteen edessä saapuessaan kotimaisille kilpajäille kahden vuoden tauon jälkeen. Loukkaantumiset ja valmennuskuvioiden muutokset ovat pitäneet hänet poissa pitkään. Tilanne saattoi näkyä pienenä haasteena keskittymisessä.

- Iso osa kuvioistani on muuttunut vuosien saatossa, kuten valmennuskuviot. Yhtäkkiä tänne tullessani täällä on paikalla kaikki tutut. Olihan se erikoinen tilanne. Kivalta tuntui silti tulla SM-kilpailuun, Korpi sanoi.

Ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailussa luisteleva, viime vuoden junioreiden Suomen mestari Saarinen, harmitteli hänkin lutzin kierrosten uupumista, sillä se maksoi hänelle kuusi pistettä.

- Olen vähän pettynyt. Lutz harmittaa aika paljon. Harkoissa se on ollut yksi vahvimmista hypyistä. Ajattelin, että nyt on pakko onnistua, mutta eihän se sillä ajatuksella mene.

- Huomenna toivon, että lähden mitali kaulassa kotiin, Saarinen suunnitteli.

Virtanen miesten kilpailun kärjessä

Valtter Virtanen otti johtopaikan Suomen mestaruuskisojen lyhytohjelmassa. Puhtaasti luistellut Virtanen luisteli omat ennätyspisteensä 63,68. Ohjelman jälkeen tuulettanut Virtanen oli silminnähden tyytyväinen suoritukseensa.

Virtanen onnistui niin hypyissään kuin pirueteissakin sekä askelsarjassa, joista hän ansaitsi kaikista korkeimmat eli nelostasot. Kilpailussa toisena on, niin ikään onnistunut, Tomi Pulkkinen pistein 60,93.

- Pystyin pitämään tänään rentouden, joka näkyi onnistumisena. Tiesin Tomin onnistuneen, sillä kuulin yleisön reaktiot ja pisteet pukuhuonekäytävälle saakka. Pystyisin silti hyvin keskittymään omaan suoritukseeni.

- Huomenna vapaaohjelmassa taistelen ohjelman teeman mukaisesti. Lähden mieluummin kärkipaikalta kuin takaa-ajoasemasta, Virtanen sanoi.

Jäätanssin lyhyttanssikilpailun jälkeen kilpailua johtaa Olesia Karmi - Max Lindholm pistein 50,66. Toisella sijalla ovat i Cecilia Törn ja Jussiville Partanen 49,76 pisteellä. Hallitsevan Suomen mestariparin Henna Lindholm - Ossi Kanervo ollessa loukkaantumisen takia poissa, on jäätanssikilpailu kahden kauppa.

Karmi-Lindholmin dramaattinen paso doble -lyhyttanssi sujui melkein suunnitelmien mukaan. Twisselsarjoissa sattui pientä horjumista, ja hyväntuulinen pari kommentoi suoritustaan hienoiseksi pettymykseksi pienien virheiden vuoksi.

Lähteet: Taitoluisteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat