Suora

  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks
  • Urheiluruutu

Huippuhiihto ratkaisi – Mäkäräisellä jälleen voittojuhlat!

Kaisa Mäkäräinen ei antanut kahden viimeisen ampumapaikan ohilaukausten häiritä menoaan. Mäkäräinen voitti Pokljukan yhteislähtökilpailun.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa MäkäräinenAFP / Lehtikuva

Mäkäräinen ampui ensimmäisellä makuupaikalla rauhallisesti nollat, kun muun muassa maailmancupin kakkonen ja takaa-ajokisan voittanut Darja Domratsheva ampui yhden ohilaukauksen. Domratshevan kilpailu meni kuitenkin piloille, kun hän törmäsi sakkoringiltä tullessaan kanssakilpailijaan. Valkovenäläinen keskeytti lopulta kisan.

Mäkäräinen repi eroa muihin ladulla ja toinen nolla-ammunta makuupaikalta vain kasvatti hänen johtoaan. Ensimmäisellä pystypaikalla Mäkäräinen ampui kuitenkin peräti kaksi laukausta ohi ja hän putosi kahdeksanneksi.

Kaikki ampumapaikat puhtaasti ampuneet Tshekin Gabriela Soukalova, Ranskan Anais Bescond ja Valko-Venäjän Nadezhda Skardino pääsivät viimeiselle hiihto-osuudella kärjessä, mutta myös Mäkäräinen ampui kaikki laikat alas ja pääsi takaa-ajoon. Mäkäräinen otti kärkihiihtäjät nopeasti kiinni ja pääsi hiihtämään lopulta selkeään voittoon.

Bescond jäi Mäkäräisestä 7,6 sekuntia ja kolmannelle sijalle tuli Skardino. Mäkäräiselle sunnuntain kisan voitto oli jo neljäs ykkössija tälle kaudelle. Hän kasvatti maailmancupin johtoaan 94 pisteeseen.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat