Sandell kelpo vireessä suurpujottelussa

Marcus Sandell laski kympin sakkiin alppihiihdon maailmancupin suurpujottelussa Alta Badiassa.

Marcus Sandell kamppaili Alta Badian suurpujottelussa. Kuva: Lehtikuva

Marcus Sandell nappasi 10. sijan alppihiihdon maailmancupin suurpujottelussa Italian Alta Badiassa. Sandell oli jo avauslaskunsa jälkeen 10:ntenä ja säilytti asemansa toisella kierroksella.

Itävaltalainen Marcel Hirscher juhli ylivoimaista voittoa. Hirscher jätti USA:n Ted Ligetyn 1,45 sekunnin erolla kakkoseksi. Ranskalainen Thomas Fanara laski kolmanneksi.

Sandell jäi 3,09 sekunnin päähän voittoa juhlineesta Hirscheristä. Eemeli Pirinen oli 33:s eikä selviytynyt toiselle kierrokselle. Samu Torsti joutui keskeyttämään avauskierroksella.

Sandell on 10. sijalla myös suurpujottelun cup-tilanteessa. Sandell on koonnut 83 pistettä. Marcel Hirscher on cupin johdossa - 360 pistettä. Norjalainen Kjetil Jansrud on ykkösenä maailmancupin kokonaispisteissä.

- En voi olla ihan täysin tyytyväinen. Toivottavasti tämä päivä nostaa minut kuumaan ryhmään, ilman sitä on aika vaikea nousta taistelemaan kärkisijoista, Sandell kommentoi

Suomen joukkueessa on ikävä loukkaantumistapaus. Santeri Paloniemi jättää Madonna di Campiglion maailmancupin väliin lonkkavaivojensa vuoksi. Paloniemi matkusti jo torstaina takaisin Suomeen ja vielä ei ole tietoa, milloin kuusamolainen palaa kisarinteeseen.

SUURPUJOTTELU, ALTA BADIA, ITALIA

  1. Marcel Hirscher       AUT  2.30,17
2. Ted Ligety            USA  +  1,45
3. Thomas Fanara         FRA  +  1,48
4. Alexis Pinturault     FRA  +  1,49
5. Felix Neureuther      GER  +  1,73                                       

  6. Roberto Nani          ITA  +  1,81
7. Filip Zubcic          CRO  +  2,67
8. Fritz Dopfer          GER  +  3,02
9. Gino Caviezel         SUI  +  3,04
** 10. Marcus Sandell        FIN  +  3,09**