1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Video: Jarkko Ruutu: ”Tykätään tai vihataan – pääasia, etten ole harmaalla alueella”

Pitkän jääkiekkouransa lopettanut Jarkko Ruutu vieraili sunnuntaina Ylen Urheiluviikonloppu -lähetyksessä. Katso video haastattelusta klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

jarkko ruutu

Muutama päivä sitten uransa lopettamispäätöksestä ilmoittanut Jarkko Ruutu vieraili sunnuntaina Ylen Urheiluviikonloppulähetyksessä.

Ruutu kertoi esimerkiksi suhtautumisestaan jääkiekkoon, tulevaisuuden suunnitelmistaan ja kohutusta Jaromir Jagriin kohdistuneesta taklauksestaan. Kokenut kiekkoilija paljasti myös, että hänen uraansa käsittelevä kirja julkaistaan todennäköisesti ensi syksynä.

Ruudun mukaan lopettamispäätöksessä ei ollut mitään sen dramaattisempaa. Mitään ei myöskään jäänyt niin sanotusti hampaankoloon.

- Jos joku olisi kysynyt minulta 15-vuotiaana, että kelpaako tällainen ura, olisin ottanut sen huutaen vastaan, Ruutu kuvaili.

Ruutu tunnetaan varsin ristiriitaisena hahmona, jonka tyyli ei kaikkia miellyttänyt. Kaukalossa hän oli mielipiteet jakava ja voiton eteen kaikkensa tekevä pelaaja – kaukalon ulkopuolella rauhallinen ja hillitty persoona.

- Ne ovat kaksi täysin eri maailmaa. Kentällä mennään pillistä pilliin ja teen kaikkeni voittaakseni. Kun peli on ohi, täytyy unohtaa se, mitä kentällä tapahtuu.

- Joko tykätään tai vihataan, pääasia etten ole siinä harmaalla alueella.

Katso koko haastattelu klikkaamalla kuvaa.