Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Suomalaishiihtäjät painivat tutun ongelman kanssa - ”Täytyy reagoida ensi vuonna”

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan suomalaishiihtäjien vauhti vapaan hiihtotavan sprintissä ei riitä kärkisijoille.

urheilu
Reijo Jylhä
Reijo JylhäLehtikuva

Suomalaisten vauhti vapaalla hiihtotavalla ei riitä tällä hetkellä kärkisijoille. Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan ongelma on ollut jo jonkun aikaa tiedossa.

- On vain muutama hiihtäjä, jotka pystyvät hiihtämään kansainvälistä vauhtia. Tämähän ei ole mikään uusi asia. Tähän on jo vuosia yritetty vaikuttaa, mutta näyttää siltä, että siihen pitää löytää lääkkeitä, jotta pysytään tulevaisuudessa myös vapaalla hiihtotavalla paremmin mukana.

Naisten kisassa koko suomalaisnelikko putosi jo alkuerävaiheessa. Ongelma on tuttu sillä toisin kuin perinteisellä, vapaalla hiihtotavalla kansainväliseen kärkeen ei ole asiaa.

- Varsinkin naisten vapaan sprinttiin täytyy tulevana vuonna reagoida. Ollaan jäljessä siitä, missä ollaan muutama vuosi sitten oltu. Vauhdikkaampaan ryhmähiihtämiseen pitää kiinnittää huomiota, päävalmentaja Reijo Jylhä sanoi.

Lähimmäksi välieräpaikkaa Davosin sprinttikisassa pääsi Martti Jylhä, jonka mahdollinen jatkopaikka kariutui kuitenkin viimeiseen nousuun. Sprinttikarsinnassa kuudenneksi tulleella Martti Jylhällä oli lisäksi rutkasti epäonnea sunnuntain kisassa.

Huonon lähdön jälkeen Jylhä jäi viimeiseksi, mutta nosti sijoitustaan toisella kierroksella. Viimeisessä nousussa Yhdysvaltain Simeon Hamilton kompuroi ja Jylhän kisa meni pilalle.

- Miesten puolella Juho Mikkonen on ollut viikon vatsataudissa. Se himmentää vähän kokonaiskuvaa.

- Siinäkin sama tilanne kuin naisten puolella. Iso ero vapaan ja perinteisen sprintissä. Ollaan perinteisen sprintissä paremmin mukana kuin vapaalla, Jylhä totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat