1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salibandyliigan puremiskohu kurinpitäjän käsittelyyn – katso video tilanteesta

Happee ja SalBa sekä ottelun erotuomarit joutuvat tekemään vastineensa tapaninpäivään mennessä. Otto Tikan hampaista saanut Tomi Pihkoluoma oli jo etukäteen ilmoittanut lopettavansa uransa sunnuntain otteluun.

Happeen Otto Tikka kaukalossa.

Rauman SalBa on tehnyt rikkomusilmoituksen sunnuntaisesta Salibandyliigan ottelusta Jyväskylän Happeeta vastaan. Happeen Otto Tikka näytti puraisevan SalBan Tomi Pihkoluomaa käteen kulmavääntötilanteessa.

Salibandyliigan toimitusjohtajan J-P Lehtosen mukaan asia menee liigan kurinpitäjän käsittelyyn.

- Asia etenee niin, että Happeelta ja tuomareilta pyydetään vastineet. Kurinpitäjä käsittelee asian ja katsoo, onko aihetta lisärangaistuksiin, Lehtonen kommentoi Yle Urheilulle.

Vastineiden pitää olla toimitettuina tapaninpäivään mennessä. Tämän jälkeen asia etenee kurinpitäjän käsiteltäväksi. Kurinpitäjä voi vielä halutessaan luovuttaa käsittelyn erilliselle kurinpitoryhmälle, joka voi langettaa tarvittaessa pidempiä rangaistuksia.

- Haluamme tutkia kaikki epäselvät tilanteet emmekä halua, että kentällä tapahtuu mitään epämääräisyyksiä, Lehtonen linjasi.

SalBassa tilanteeseen suhtaudutaan rikkomusilmoituksen tekemisestä huolimatta maltilla.

- Jotkut väittävät, että teimme ilmoituksen, koska hävisimme ottelun. Kyse ei ole siitä vaan siitä, että tällaiset asiat pitää saada pois lajista, raumalaisjoukkueen manageri Jarkko Nieminen totesi Yle Urheilulle.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä pääkallo.fi (siirryt toiseen palveluun).