Suora

  • Inomhus-EM i friidrott, lördag kväll (svenskt referat)
  • Yleisurheilun halli-EM, 3. päivä, iltakilpailut
  • Yleisurheilun halli-EM
  • Urheiluruutu

Kiveen hakatut: Neljäs tuotantokausi

Kiveen hakatut -radiosarjan vuonna 2010 julkaistulla neljännellä tuotantokaudella tutustuttiin 13 mielenkiintoiseen tarinaan.

urheilu
Jouko Vuolle ja Arto Teronen
Jouko Vuolle ja Arto Teronen.Esko Jämsä
hauta

Osa 33, Lauri "Tahko" Pihkala

Nyt matka vie peräti kahdelle hautausmaalle, sillä vaikka Lauri "Tahko" Pihkala on haudattu Aitolahdelle Tampereen kupeeseen, on osa hänen tuhkastaan myös kotipaikan Pihtiputaan sukuhaudassa. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 34, Kalevi Hämäläinen

Tällä kertaa syvennytään hiihdon olympiavoittajan ja maailmanmestarin Kalevi Hämäläinen haudan äärellä Juvalla hänen pitkään uraansa, johon sisältyy liuta väärin ymmärrystä ja katkeruutta. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 35, Jorma Pilkevaara

Tämän kertaisessa jaksossa syvennytään koripalloilija Jorma Pilkevaaraan, jonka upeat syötöt siivittivät Suomen maajoukkueen aina olympiakisoihin saakka. Mikä mahtoi olla hänen menestyksensä salaisuus? Kuuntele jakso.

kivi

Osa 36, Gunnar "Geebee" Bärlund

Tämänkertaisen jakson sankarilla - GeeBeellä - on kyllä patsas, mutta hautakiven vierellä hänen saavutuksiaan ei voi muistella. Matka onkin vienyt suuren meren äärelle. Kuuntele jakso.

hauta

Osa 37, Anton Collin

Tänään selviää millainen mies oli Norjassa maan surun aiheuttanut Anton Collin. Kuuntele jakso.

Hautakivi

Osa 38, Oskari Friman

Tällä kertaa matka on vienyt Viipurin Sorvalin hautausmaalle, jossa pohditaan millainen mies oli "paini-insinööriksi" tituleerattu kaksinkertainen olympiavoittaja Oskari Friman. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 39, Fjodor Terentjev

Tällä kertaa tutustutaan Karjalan tasavallan ensimmäiseen olympiavoittajaan Fjodor Terentjeviin Paatenen kylässä. Kuuntele jakso.

Gunnar Höckert

Osa 40, Gunnar Höckert

Tällä kertaa tutustutaan Berliinin vuoden 1936 olympiakisojen 5 000 metrin kultamitalistiin Gunnar Höckertiin. Hän kaatui talvisodassa päivää ennen 30-vuotissyntymäpäivänsä helmikuussa vuonna 1940. Kuuntele jakso.

Hautakivi

Osa 41, August Kiuru

Sakkolassa syntynyt August "Aku" Kiuru on haudattu Hartolan hautausmaalle. Nyt tutustutaan tämän värikkään "hiihtoporsaan" vaiherikkaaseen elämään. Kuuntele jakso.

Pekka Tiilikaisen hauta

Osa 42, Pekka Tiilikainen

Nyt kaksikko pohdiskelee radioselostuksen saloja kollega Pekka Tiilikaisen - sinivalkoisen äänen - haudalla - mutta oli Pekka paljon muutakin kuin vain ääni. Kuuntele jakso.

hauta

Osa 43, Jaakko Tuominen

Tällä kertaa pohditaan yleisurheilumaajoukkueen kapteenin, 400 metrin aitojen kaksinkertaisen olympiaedustajan ja urheilumarkkinoinnin ammattilaisen Jaakko Tuomisen uraa. Hän vakuutti elämän olleen aina järjettömän nastaa! Kuuntele jakso.

hauta

Osa 44, Juhani Järvinen

Vuoden 1959 paras urheilija - pikaluistelun maailmanmestari ja ME-mies Juhani Järvinen on haudattu Helsingin Malmin hautausmaalle kuten muun muassa Tapio Rautavaara. Liian varhain, vain 49-vuotiaana kuollut Järvinen oli todellinen urheilumies. Kuuntele jakso.

Kalle Anttilan hauta

Osa 45, Kalle Anttila

Tällä kertaa ollaan painijan - siis liikemiehen - Kalle Anttilan haudalla pohtimassa miten kraatarin opein voitettiin olympiakultaa. Kuuntele jakso.

Kuuntele kaikki Kiveen hakatut Areenassa

Kiveen hakatut: Ensimmäinen tuotantokausi

Kiveen hakatut: Toinen tuotantokausi

Kiveen hakatut: Kolmas tuotantokausi

Kiveen hakatut: Neljäs tuotantokausi

Kiveen hakatut: Viides tuotantokausi

Kiveen hakatut: Kuudes tuotantokausi

Kiveen hakatut: Seitsemäs tuotantokausi

Kiveen hakatut: Kahdeksas tuotantokausi

Kiveen hakatut: Yhdeksäs tuotantokausi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat