Hyppää sisältöön

Kiveen hakatut: Neljäs tuotantokausi

Kiveen hakatut -radiosarjan vuonna 2010 julkaistulla neljännellä tuotantokaudella tutustuttiin 13 mielenkiintoiseen tarinaan.

Jouko Vuolle ja Arto Teronen. Kuva: Esko Jämsä

Osa 33, Lauri "Tahko" Pihkala

Nyt matka vie peräti kahdelle hautausmaalle, sillä vaikka Lauri "Tahko" Pihkala on haudattu Aitolahdelle Tampereen kupeeseen, on osa hänen tuhkastaan myös kotipaikan Pihtiputaan sukuhaudassa. Kuuntele jakso.

Osa 34, Kalevi Hämäläinen

Tällä kertaa syvennytään hiihdon olympiavoittajan ja maailmanmestarin Kalevi Hämäläinen haudan äärellä Juvalla hänen pitkään uraansa, johon sisältyy liuta väärin ymmärrystä ja katkeruutta. Kuuntele jakso.

Osa 35, Jorma Pilkevaara

Tämän kertaisessa jaksossa syvennytään koripalloilija Jorma Pilkevaaraan, jonka upeat syötöt siivittivät Suomen maajoukkueen aina olympiakisoihin saakka. Mikä mahtoi olla hänen menestyksensä salaisuus? Kuuntele jakso.

Osa 36, Gunnar "Geebee" Bärlund

Tämänkertaisen jakson sankarilla - GeeBeellä - on kyllä patsas, mutta hautakiven vierellä hänen saavutuksiaan ei voi muistella. Matka onkin vienyt suuren meren äärelle. Kuuntele jakso.

Osa 37, Anton Collin

Tänään selviää millainen mies oli Norjassa maan surun aiheuttanut Anton Collin. Kuuntele jakso.

Osa 38, Oskari Friman

Tällä kertaa matka on vienyt Viipurin Sorvalin hautausmaalle, jossa pohditaan millainen mies oli "paini-insinööriksi" tituleerattu kaksinkertainen olympiavoittaja Oskari Friman. Kuuntele jakso.

Osa 39, Fjodor Terentjev

Tällä kertaa tutustutaan Karjalan tasavallan ensimmäiseen olympiavoittajaan Fjodor Terentjeviin Paatenen kylässä. Kuuntele jakso.

Osa 40, Gunnar Höckert

Tällä kertaa tutustutaan Berliinin vuoden 1936 olympiakisojen 5 000 metrin kultamitalistiin Gunnar Höckertiin. Hän kaatui talvisodassa päivää ennen 30-vuotissyntymäpäivänsä helmikuussa vuonna 1940. Kuuntele jakso.

Osa 41, August Kiuru

Sakkolassa syntynyt August "Aku" Kiuru on haudattu Hartolan hautausmaalle. Nyt tutustutaan tämän värikkään "hiihtoporsaan" vaiherikkaaseen elämään. Kuuntele jakso.

Osa 42, Pekka Tiilikainen

Nyt kaksikko pohdiskelee radioselostuksen saloja kollega Pekka Tiilikaisen - sinivalkoisen äänen - haudalla - mutta oli Pekka paljon muutakin kuin vain ääni. Kuuntele jakso.

Osa 43, Jaakko Tuominen

Tällä kertaa pohditaan yleisurheilumaajoukkueen kapteenin, 400 metrin aitojen kaksinkertaisen olympiaedustajan ja urheilumarkkinoinnin ammattilaisen Jaakko Tuomisen uraa. Hän vakuutti elämän olleen aina järjettömän nastaa! Kuuntele jakso.

Osa 44, Juhani Järvinen

Vuoden 1959 paras urheilija - pikaluistelun maailmanmestari ja ME-mies Juhani Järvinen on haudattu Helsingin Malmin hautausmaalle kuten muun muassa Tapio Rautavaara. Liian varhain, vain 49-vuotiaana kuollut Järvinen oli todellinen urheilumies. Kuuntele jakso.

Osa 45, Kalle Anttila

Tällä kertaa ollaan painijan - siis liikemiehen - Kalle Anttilan haudalla pohtimassa miten kraatarin opein voitettiin olympiakultaa. Kuuntele jakso.

.
.