Hyppää sisältöön

Kiveen hakatut: Viides tuotantokausi

Kiveen hakatut -radiosarjan viides tuotantokausi vuodelta 2011 vie kuulijat Arto Terosen ja Jouko Vuolteen johdattamana muun muassa Niilo Tarvajärven ja Elis Askin pariin.

Jouko Vuolle ja Arto Teronen. Kuva: Esko Jämsä

Osa 46, Elis Ask

Tällä kertaa pohditaan millainen henkilö kätkeytyy lempinimien "Kid Ellis", Negru" ja "Lodju" taakse. Ne kuuluvat ammattinyrkkeilijälle ja promoottorille Elis Askille, jonka värikkäästä elämästä eivät tarinat lopu. Kuuntele jakso.

Osa 47, Esa Rossi

Tällä kertaa pohditaan Honkanummen hautausmaalla Vantaalla kuka oikeastaan oli Esa Rossi, jonka nimi vilahtelee tiuhaan hiihtäjien muistoissa, mutta jonka kovin harva muistaa. Kuuntele jakso.

Osa 48, Yrjö Saarela

Tällä kertaa tutustutaan Yrjö Saarelaan - Oulun ainoaan olympiavoittajaan ja aikansa todelliseen voimamieheen. Kuuntele jakso.

Osa 49, Jorma Valkama

Malmin hautausmaalla Helsingissä pohditaan kuka lienee ainoa suomalainen pituushypyn olympiamitalisti ja mitä kätkeytyy määreiden kumiukko sekä 777 taakse? Kuuntele jakso.

Osa 50, Denis Johansson

Tällä kertaa Arto Teronen ja Jouko Vuolle tutustuvat maileri Denis Johanssonin värikkäisiin vaiheisiin - vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti! Kuuntele jakso.

**

Osa 51, Kustaa Pihlajamäki

Nurmon kirkon kupeeseen on haudattu viisi painin olympiamitalistia. Heistä kuuluisin on Kustaa Pihlajamäki, joka edusti Suomea olympiakisoissa neljä kertaa. Kuuntele jakso.

Osa 52, Antti Hyvärinen

Rovaniemelle on haudattu aikanaan maailman pisimmän hypyn "mammuttimäessä" hypänneen Tauno Luiron lisäksi myös lajin ensimmäinen suomalainen olympiavoittaja Antti Hyvärinen, jonka uraan nyt tutustutaan. Kuuntele jakso.

Osa 53, Kaarlo Partanen

Tällä kertaa vieraillaan Iitissä Kausalan Cassiuksen ja Kuninkaiden käskynhaltijan haudalla, ja selvitellään millainen mies oli Kaarlo Partanen. Kuuntele jakso.

Osa 54, Robert Petersen

Popcornin Suomeen tuonut Robert "Petteri" Petersen on mies, jonka opetuksista suomalainen koripalloilu sai nauttia kuudella vuosikymmenellä. Petterin tapa puhua Suomea ei sekään hevin unohdu. Kuuntele jakso.

Osa 55, Niilo Tarvajärvi

Tällä kertaa sarjan tekijät Arto Teronen ja Jouko Vuolle ovat Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä muistelemassa merkittävää radio- ja TV-persoonaa Niilo Tarvajärveä, jonka matka kulki pesäpallokentiltä, kadettikoulun, olympiakisojen ja eduskunnan kautta miltei joulumaahan saakka. Kuuntele jakso.

.
.