Hyppää sisältöön

Kiveen hakatut: Kuudes tuotantokausi

Vuonna 2012 Kiveen hakatut -sarjassa kuultiin peräti 15 jaksoa, joissa tutustuttiin muun muassa Urho Kekkosen urheilumaailmaan.

Jouko Vuolle ja Arto Teronen. Kuva: Esko Jämsä

Osa 56, Urho Kekkonen

Tällä kertaa sarjan tekijät Arto Teronen ja Jouko Vuolle ovat Urho Kekkosen haudan äärellä Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä pohtimassa millainen urheilija ja urheiluvaikuttaja edesmennyt tasavallan presidentti oikeastaan olikaan. Kuuntele jakso.

Osa 57, Karl Marx

Tällä kertaa sarjan tekijät Arto Teronen ja Jouko Vuolle tekevät pienen syrjähypyn. Ensi kesän olympiakisojen aikana he esittelevät kisakaupunkia amatöörioppaina.Toukokuussa tutkimusmatka vei kaksikon Lontoon High Gaten hautausmaalle, jossa vastaan tuli Karl Marxin hauta. Kuuntele jakso.

Osa 58, Kurt Wires

Tällä kertaa muistellaan vuonna 1948 olympiahopeaa, ja 1952 kaksi olympiakultaa yhdessä Yrjö Hietasen kanssa meloneen Kurt Wireksen värikästä elämää. Kuuntele jakso.

Osa 59, Lenni Viitala

Millainen mies olikaan Lontoossa olympiakultaa paininut Lenni Viitala, joka ei koskaan saapunut noutamaan mitaliaan palkintojenjakoon. Kuuntele jakso.

Osa 60, Birger Stenman

Suomalaiset voimistelijat kahmivat Lontoossa 1948 hurjan määrän mitaleja. Yksi mies menestyksen takana oli Birger Stenman. Kuuntele jakso.

Osa 61, Kaisa Parviainen

Kaisa Parviainen sai Lontoossa 1948 hopeaa keihäänheitossa, eivätkä naiset tuon jälkeenkään ole voittaneet kuin kaksi yleisurheilumitalia. Mutta millainen oikeastaan oli tämä monille kovin etäiseksi jäänyt, vuonna 2002 menehtynyt huippuheittäjä? Kuuntele jakso.

Osa 62, Thorvald Strömberg

Tällä kertaa muistellaan Thorvald Strömbergiä, joka Helsingin olympiakisoissa meloi 10 000 metriä muita nopeammin, ja jatkoi harrastustaan elämänsä loppuun saakka. Kuuntele jakso.

Osa 63, Vilho Ylönen

Nyt muistellaan erityisesti ampujana menestynyttä Tikkakosken mannekiinia Vilho Ylöstä, joka ehti pitkällä urallaan voittaa olympiamitalin sekä kesä- että talviolympiakisoissa. Kuuntele jakso.

Osa 64, Erkki Kataja

Varsin nuorena menehtynyt Erkki Kataja on Antti Kalliomäen ja Eeles Landströmin ohella ainoa suomalainen seiväshypyn olympiamitalisti. Monelle on piirtynyt hänestä mieleen kuva, jossa hän hyppää riman yli pipo päässä. Kuuntele jakso.

Osa 65, Viljo Heino

Viljo Heinon parhaat vuodet kuluivat sodassa mutta lähes ikämiehenä hän juoksi kahdesti 10 000 metrin maailmanennätyksen, ja voitti EM-kultaa 1946. Kuuntele jakso.

Osa 66, Verner Weckman

Suomen ensimmäisen olympiavoittajan Verner Weckmanin elämää ei millään muotoa voi kuvata sanalla tavallinen. Hän on ollut kova mies! Kuuntele jakso.

Osa 67, Paavo Aaltonen

Voimisteluvalmentaja antoi kultamitalisti Paavo Aaltoselle lempinimen "Vahva Paavo", eikä lainkaan turhaan! Kuuntele jakso.

Osa 68, Veikko Huhtanen

Veikko Huhtanen voitti Lontoon vuoden 1948 olympiakisoissa 6-ottelun, oli tärkeä osa joukkuekultaa voittanutta joukkuetta, jakoi hevosen kultamitalin Heikki Savolaisen ja Paavo Aaltosen kanssa sekä sai vielä rekilta pronssia. Mutta kuka oikeastaan oli Veikko Huhtanen? Kuuntele jakso.

Osa 69, Armas Taipale

Armas Taipale voitti kultaa Tukholmassa 1912 kiekonheitossa. Hänen vaiheensa sen jälkeen olivat pitkään aika tuntemattomat. Nyt kuitenkin alkaa selvitä... Kuuntele jakso.

Osa 70, Armas Valste

Vuosina 1935 - 1960 Suomen Urheiluliiton valmennuksesta vastasi Armas Valste - olympiakävijä, urheiluvaikuttaja ja ylivalmentaja. Kuuntele jakso.

.
.