Suora

  • Elävä arkisto esittää

KTP sai liigapaikan - "Tämä on kuin joululahja"

KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola oli mielissään seuransa liigalisenssihakemuksen hyväksymisestä. Kotkalaisseuran osalta liigakausi on vaarassa alkaa evakossa.

urheilu
KTP - HIFK
Ville Miettinen.

KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola vastaanotti tiedon liigalisenssihakemuksen hyväksymisestävarsin levollisin mielin. KTP:lle avautui mahdollisuus hakea liigapaikkaa, kun FC Hongan uusiutuneen organisaation ei katsottu täyttävän lisenssivaliokunnan asettamia ehtoja. Kotkalaisseuran hakemus hyväksyttiin yksimielisesti.

- Tämä on tervetullut joululahja kaikille kotkalalaisille ja kotkalaiselle jalkapallolle. Onhan tätä jo ruvettu tässä odottamaan viime päivinä, joten ei lisenssi nyt minään suurena yllätyksenä tullut, Pippola sanoo.

KTP sijoittui viime kaudella Ykkösen toiseksi, joten marssijärjestyksessä kotkalaisseura oli ensimmäisenä liigapaikkojen suhteen. Pippola kertoo, että joukkuetta on rakennettu sillä silmällä, että pelaajat pystyisivät pelaamaan tarvittaessa myös pääsarjatasolla.

- Valitessamme pelaajia ensi kauden joukkueeseen on otettu huomioon, että he olisivat kykeneviä pelaamaan tarvittaessa myös liigassa, Pippola toteaa.

- Imu Kotkaan on ollut nytkin hyvä ja varmasti tämän päätöksen myötä se vielä voimistuu. Pelaajat ovat viihtyneet aiemminkin hyvin Kotkassa ja täällä on tekemisesssä hyvä henki, puheenjohtaja jatkoi.

Kotkassa on päätetty uusia Arto Tolsa -areenan pelialusta tekonurmipintaiseksi. Kenttä menee keväällä remonttiin, joten KTP joutuu pelaamaan ensimmäiset liigaottelunsa evakossa. KTP:ssä toivotaan, että otteluohjelmassa huomioitaisiin kenttäremontin aiheuttamat viivästykset kotikentälle pääsyssä.

- Nyt pitää istua hallituksen kanssa alas ja katsoa millaisia vaihtoehtoja pystytään löytämään. Sekin on mahdollista, että joudumme aloittamaan evakossa, vaikka se ei millään muotoa olisi paras mahdollinen vaihtoehto. Tässä pitää kuitenkin ajatella asioita pidemmällä tähtäimellä, kun olosuhteita ja puitteita laitetaan kuntoon, Pippola sanoo.

KTP on haarukoinut jo pidemmän aikaa toimitusjohtajaa seuran peräsimeen. Liigaan pääsy ei muuta kuvioita rekrytoinnin suhteen.

- Tarve toimitusjohtajan palkkamiseen on yhä olemassa ja toivottavasti sen tiimoilta pystymme tiedottamaan hyvinkin pian, Pippola tuumaa.

KTP on tarjonnut kannattajilleen iloisia uutisia kaksi kertaa näin joulun alla. Viime vuonna kotkalaisseurat KTP ja FC KooTeePee pistivät hynttyyt yhteen joulukuussa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat