Kiveen hakatut: Kahdeksas tuotantokausi

Kuluvana vuonna Kiveen hakatut -radiosarjassa on edetty jo kahdeksanteen tuotantokauteen. Vuoden aikana valmistui 17 jaksoa tuoretta kuunneltavaa.

urheilu
Jouko Vuolle ja Arto Teronen
Jouko Vuolle ja Arto Teronen.Esko Jämsä
Vuolle ja Teronen

Osa 86, Aarne Haapakoski

Monella salanimellä kirjoittaneen Haapakosken kirjallinen tuotanto oli poikkeuksellisen laaja, eikä Suomen kenties ensimmäisen erikoistoimittajan elämästä puuttunut seikkailuja. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 87, Maan äidit

Kiveen hakatut -sarjassa vieraillaan tällä kertaa Hietaniemen hautausmaalla, jonne viisi seitsemästä edesmenneistä tasavallan presidentin puolisoista - Maan äideistä - on haudattu. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 88, Kai Pahlman

Tällä kertaa muistellaan Sörkan Sibeliusta - jalkapalloilija Kai Pahlmania, joka muistetaan erityisesti banaanipotkusta. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 89, Jorma Limmonen

Tuusulan hautausmaalta löytyy Jorma "Jomi" Limmosen hauta. Sen lisäksi, että hän oli mukava heppu, oli hän nyrkkeilijä, lehtimies ja myös filmitähti. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 90, Albin Stenroos

Nyt tutustutaan ikämiehenä maratonvoittajaksi tulleeseen Albin Stenroosiin, joka on monen oivallisen urheilukysymyksen kohde. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 91, Mika Ahola

Tällä kertaa ollaan Hämeenlinnassa muistelmassa aivan liian varhain menehtynyttä enduron moninkertaista maailmanmestaria Mika Aholaa. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 92, Lea Hilokoski

Tällä kertaa vieraillaan keilailun moninkertaisen Euroopan- ja maailmanmestarin Lea Hilokosken haudalla Pyhän Laurin kirkon kupeessa Vantaalla. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 93, Mirja Lehtonen

Mirja Lehtonen lopetti hiihtouransa jo 22-vuotiaana kahden olympiamitalin jälkeen. Hänen viimeinen leposijansa on Multialla. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 94, Helka Ristolainen

Maunulan uurnalehtoon Helsinkiin haudattu Helka Ristolainen oli niin monessa mukana urheilussa, että hänen lempinimekseen sopisi oivasti jokapaikan Helka. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 95, Maggie Kalka

Millainen tarina mahtaakaan kätkeytyä Suomen ensimmäisen naismaailmanmestarin Maggie Kalkan, melonnan ja miekkailun taitajan taakse. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 96, Martti Uosikkinen

"Ja muistakaa pojat että Kollaa kestää", olivat Make Uosikkisen - monilahjakkaan voimistelijan viimeiset sanat. Nyt vieraillaan hänen haudallaan Kuopion sankarihautausmaalla. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 97, Soini Nikkinen

Tällä kertaa vieraillaan keihäänheiton maailmanennätysmiehen Soini Nikkisen haudalla, joka on kauniilla paikalla Nastolan uurnalehdossa. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 98, Helmer Kvist

Helmer Kvist oli lupaava pikajuoksija, josta sittemin kehittyi lääkäri ja herrasmies - yksi suomalaisen liikuntalääketieteen pioneereista. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 99, Arto Javanainen

Nyt matka on vienyt Poriin, jossa muistellaan Arto Javanaista - maalintekijää vailla vertaa. Kuuntele jakso.

hautakivi

Osa 100, Eero Kolehmainen

Anttolan hautausmaalta löytyy Hämytsaaren isännän, Eero Kolehmaisen viimeinen leposija. Ei liene montaa, joka olisi uransa aikana hiihtänyt yhtä montaa 50 kilometrin kilpailua kuin hän. Kuuntele jakso.

Kari Suomalainen

Osa 101, Kari Suomalainen

Tällä kertaa ollaan Visavuoressa muistelemassa Kari Suomalaista, jonka piirrokset puhuttivat kansaa vuosikymmenten ajan. Kuuntele jakso.

Vuolle ja Teronen

Osa 102, Kalevi Keihänen

Kalevi Keihäsen ansiosta moni suomalainen sai mahdollisuuden matkustaa siedettävillä kustannuksilla ensi kertaa ulkomaille. Kuuntele jakso.

Kuuntele kaikki Kiveen hakatut Areenassa

Kiveen hakatut: Ensimmäinen tuotantokausi

Kiveen hakatut: Toinen tuotantokausi

Kiveen hakatut: Kolmas tuotantokausi

Kiveen hakatut: Neljäs tuotantokausi

Kiveen hakatut: Viides tuotantokausi

Kiveen hakatut: Kuudes tuotantokausi

Kiveen hakatut: Seitsemäs tuotantokausi

Kiveen hakatut: Kahdeksas tuotantokausi

Kiveen hakatut: Yhdeksäs tuotantokausi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat