Suora

  • Elävä arkisto esittää

Lukolla aihetta henkselien paukutteluun – ”Olimme yksi harvoista, joka pystyi nostamaan yleisökeskiarvoaan”

Lukko janoaa tältäkin kaudelta menestystä ja on ilmaissut tavoitteensa avoimesti. Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala näkee, että joukkue on pelillisesti aikataulussa. Myös yleisömäärät tyydyttävät toimitusjohtajaa.

urheilu
Rauman Lukko ja Toni Koivisto tuulettavat maalia.
Rauman Lukko ja Toni Koivisto tuulettavat maalia.Tomi Hänninen

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala ei peittele tyytyväisyyttään tehdessään välitilinpäätöstä päättyneestä syyskaudesta. Lukko johti pitkään liigaa, mutta ennen joulutaukoa joukkueen sijoitus valahti viidenneksi. Ero kärkeen on kuitenkin vain neljä pistettä.

- Meillä meni syyskausi aika lailla tavoitteiden mukaisesti. Meillä oli kauteen lähdettäessä tavoitteena kerätä 53 pistettä syyskaudelta ja jäimme siitä vain pisteen päähän. Mikä ennen kaikkea miellyttää on se, että jäimme pisteittä vain viidessä ottelussa 30:nnestä, se on mielestäni loistava suoritus, Rajala sanoo.

Parannettavaa Lukolle on jäänyt ennen kaikkea otteluissa, jotka ovat venyneet varsinaisen peliajan ulkopuolelle. 13 jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun venyneestä ottelusta raumalaisjoukkue poistui voittajana vain kolme kertaa.

- Jatkoajat ja rangaistuslaukauskisat olivat meille haasteellisia, sillä saimme vain kolmesta lisäpisteen mukaan. Otettavissa olisi ollut muutama piste enemmän ja niiden turvin olisimme menneet tavoitteemme yli. Pelillisesti olemme aikataulussa ja sen mukaan on menty, mitä alkukaudesta suunnittelimme, Rajala kertoo.

Mestaruustavoite kerrottu julkisesti

Tällä kaudella Lukko on ilmaissut julkisesti halunsa menestyä ja voittaa ensimmäisen Suomen mestaruutensa yli 50 vuoteen. Sosiaalisessa mediassa on pyörinyt kampanja #tiedän, mikä on yksi raumalaisten iskulauseista päästä vuolemaan kultaa kauden päätteeksi.

Mestaruus on ollut meillä pitkään tavoitteena ja nyt olemme halunneet siitä julkisestikin kertoa.

Timo Rajala

- En tiedä, onko se tuonut tekemiseemme lisäpaineita, mutta onhan mestaruus ollut meillä pitkään tavoitteena ja nyt olemme halunneet siitä julkisestikin kertoa. Se on myös monella muulla joukkueella tavoite, mutta toivomme, että me olisimme mestareita, Rajala sanoo.

Lukko on yksi neljästä liigaseurasta, joka on pystynyt parantamaan yleisökeskiarvoaan viime kaudesta. Lukon lisäksi tähän ovat yltäneet Ilves, KalPa ja alkuvaikeuksien jälkeen TPS.

- Olemme erittäin tyytyväisiä yleisömääriimme. Tiedämme, että monella liigapaikkakunnalla on kovia haasteita katsojien saamisessa paikan päälle. Taloustilanne Suomessa ei ole mikään positiivinen ja taistelu vapaa-ajasta kiristyy koko ajan eri toimijoiden kesken. Olemme ylpeitä siitä, että olimme yksi harvoista liigassa, joka on pystynyt yleisökeskiarvoaan nostamaan, Rajala sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat