Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Iso halli tuo haasteensa yleisökeskiarvoon – TPS noussut alkuvaikeuksien jälkeen jo liigan kakkoseksi

TPS sai avausotteluunsa katsojia lähes täyden tuvallisen, mutta sen jälkeen yleisömäärät putosivat radikaalisti. Sittemmin TPS on löytänyt uudestaan yleisöä paikan päälle muiden muassa erilaisten tempausten ansiosta.

urheilu
TPS:n vaihtopenkki
TPS:n vaihtopenkkiTomi Hänninen

Turun Palloseuran alkukausi on ollut haasteellinen paitsi tuloksellisesti myös yleisön saamisessa paikan päälle. Alkukaudesta keskiarvot hieman vääristyivät, sillä avausottelua seurasi 10 362 katsojaa, mutta sen jälkeen katsojaluvut pienenivät tuntuvasti. TPS päätti ottaa hatun kauniiseen käteen ja selvittää miten katsojamääriä saataisiin kasvatettua.

- Kausi on ollut haasteellinen kaikille joukkueille yleisömäärien suhteen. Päätimme kysyä katsojilta: miksi haluatte tulla halliin ja miksi ette ehdi halliin? Analysoimme tietoa ja olemme päättäneet rakentaa otteluiden ympärillä erilaisia teemoja, turkulaisseuran toimitusjohtaja Niklas Österlund kertoo.

TPS:ssa uskotaan, että yleisömäärien kasvupotentiaali piilee niissä katsojissa, jotka saapuvat paikan päälle normaalisti vain parisen kertaa kauden aikana.

- Uskon, että niistä katsojista, jotka tulevat puhtaasti jääkiekon vuoksi, jo suurin osa käy katsomassa pelejämme. Sitten on toinen osa, joka käy vain pari ottelussa per kausi, ja tästä yleisöstä olemme erityisen kiinnostuneita. Orgaaninen kasvu tapahtuu juuri näistä ihmisistä, toimitusjohtaja näkee.

Iso halli vaatii suuren yleisömäärän

TPS:n yleisömäärät olivat kasvussa ennen joulutauolle vetäytymistä. Neljässä edellisessä kotiottelussa yleisökeskiarvo oli 5 701, ja koko syyskauden 5 738 katsojaa. Viimeisimmässä kotiottelussa yleisömäärä nousi yli 6 600 silmäparin.

Meillä on iso ja hyvä halli, johon mahtuu 10 000 ihmistä, siellä valitettavasti 7 000 katsojaakin näyttää vähän tyhjältä.

Niklas Österlund

- 6 600 katsojaa tuntuu varmasti melkeinpä millä muulla paikkakunnalla hyvältä suoritukselta, koska niissä on pienempiä halleja. Meillä on iso ja hyvä halli, johon mahtuu 10 000 ihmistä, siellä valitettavasti 7 000 katsojaakin näyttää vähän tyhjältä. Sinänsä olen viimeisimpään lukuun tyytyväinen, mutta kun meillä on iso halli, pitäisi se saada täytetyksi kokonaan, Österlund tuumaa.

Österlund luulee tietävänsä, miten yleisömääriä saataisiin lisättyä enemmänkin.

- Olemme halunneet kasvattaa otteluiden viihdearvoa erilaisin teemoin. Olemme jo hyvällä tiellä, mutta uskon, että kevätkausi näyttää vielä paremmalta, Österlund tuumaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat