Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Flunssavirus rokotti TPS:aa - Lukon ykkösnyrkki ratkaisi

Lukko kaatoi siipirikkoisen TPS:n, kun SM-liiga palasi joulutauolta tositoimiin.

urheilu
13.11.2014 Miika Elomo
Miika ElomoTomi Hänninen

Joukkueiden kolmas kohtaaminen SM-liigassa tällä kaudella päättyi ensimmäisen kerran Lukon voittoon ja selvään sellaiseen lukemin 4-1.

- Se oli tiedossani, että Radek Smolanek sekä Veli-Matti Vittasmäki ovat poissa vahvuudesta. Myös kolme muuta pelaajamme, kaksi Suomen ja yksi Tsekin maajoukkueessa nuorten MM- kisoissa, olivat poissa.

- Mutta vasta aamulla saimme tietää, että tämän lisäksi flunssavirus ja loukkaantumiset verottivat joukkuetta vielä neljän pelaajan verran. Saivatpahan nyt TPS:n nuoret jälleen peliaikaa ja saihan siinä myös jokunen liigakasteensa.

- Maalipaikkoja taas luotiin ja olimme hyvin mukana aina kolmannen erän puoleen väliin. Omista turhista virheistä Lukko rokotti. Kun pääsimme alivoimalla läpiajoon, ei maalia ja tilanne kääntyi saman tien toisen jäähymme jälkeen kolme-viisi -tilanteeksi, josta Lukko tasoitti. Pari muuta virhettä ja paljon laukova vastustaja otti pinnat, summasi peliä TPS valmentaja Miika Elomo.

TPS sai kuin saikin ennen ottelua Sveitsistä viranomaiset kiinni lomaltaan ja Juraj Simekin pelilupa tuli Turkuun juuri ennen ottelua.

- Olihan siinä mielessä, että Petteri Nummelin pukee varusteet ja siirtyy ykkösen laitaan, mikäli lupaa ei kuulu. Vielä jäi Nummelinin paluu jäälle toteutumatta. Nyt on saatava pelaajia vahvuuteen. Eiköhän se Buranan avulla onnistu, jatkoi Elomo.

Lukolla oli suuressa roolissa ykköskenttä Ville Vahalahti, Aaron Gagnon sekä Jerry Ahtola.

Varsinkin kolmannessa erässä triolle tuli peliaikaa yllin kyllin.

- Nyt meidän kenttä alkaa toimia ja tekihän Jerry kaksi maaliakin. Me oltiin vaan kärsivällisiä ja maalipaikkoja luotiin useita. Tauko teki hyvää meille ja omatoiminen harjoittelu toimii silloinkin. Luottamus näissä asioissa pelaajien ja valmennuksen osalta on hyvä, summasi ilmiselvästi tyytyväinen Ville Vahalahti ja suuntasi joukkueen ja kannattajien kanssa faniristeilylle.

Turkka Talonen, Turku

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat