1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Päävalmentaja kaipaa hyppääjiltään tasaisempaa suorittamista

Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajalla oli ainakin yksi ilonaihe Oberstdorfin kisan jälkeen: Lauri Asikainen teki kaksi hyvää hyppyä.

Jani Klinga Kuva: Tomi Hänninen

Mäkimaajoukkueen päävalmentaja Jani Klinga oli tyytyväinen Lauri Asikaisen kisasuoritukseen, mutta Anssi Koivurannalta ja Jarkko Määtältä hän kaipaa vielä tasaisuutta.

- Laurilla oli ihan hieno päivä, kaksi hyvää hyppyä. Ei vielä ihan parasta, mutta hyviä suorituksia kuitenkin. Anssi ja Jarkko eivät pysty vielä tekemään tasaista suorittamista, Klinga pohti Yle Urheilun haastattelussa.

- Anssilla hyviä hyppyjä koekierroksella, mutta sitten vähän vaisumpi kilpailusuoritus. Hänen pitää vielä saada paremmin ladattua hyvät suoritukset kisaan.

Olosuhteet ovat puhuttaneet Keski-Euroopan mäkiviikon alussa, sillä Oberstdorfin kisa jouduttiin siirtämään maanantaille liian sakean lumisateen ja vaihtelevien olosuhteiden takia. Maanantain kisassa tilanne oli jo parantunut.

- Tuulen puolesta oli hyvätkin olosuhteet, oli ainakin turvallista hypätä ja suhteellisen tasapuolista. Luntahan tuli tälläkin kertaa aika paljon, mutta se saatiin hoidettua pois ladulta nopeasti. Saatiin kohtuullisen hyvä kisa aikaan, Klinga kehui.