1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomen mäkijoukkueen kokoonpano säilyy ennallaan

Suomen mäkijoukkueen kokoonpano säilyy ainakin toistaiseksi ennallaan Keski-Euroopan mäkiviikolla, vaikka tulokset ovat jääneet vaisuiksi.

Anssi Koivuranta on haparoinut mäkiviikolla. Kuva: Lehtikuva

GARMISCH-PARTENKIRCHEN. Päävalmentaja Jani Klinga ja valmennuspäällikkö Kari Ylianttila eivät ole tekemässä vaihtoja mäkiviikolla kilpailevaan Suomen joukkueeseen. 

Anssi Koivuranta epäili itse heikon hyppynsä jälkeen Garmisch-Partenkirchenissä, että vaihdoksia saattaa tulla. Todennäköistä on, että sama joukkue jatkaa viimeiseen osakilpailuun saakka.

- Tässä vaiheessa ei olla tekemässä ratkaisuja. Katsotaan miten asiat etenevät. Tiettyä kierrätystä varmaan tehdään, mutta ei tässä vaiheessa, valottaa tilannetta päävalmentaja Jani Klinga Yle Urheilun haastattelussa.

Valmennusjohdon mukaan todennäköisesti Kulmin maailmancupiin vaihdetaan ainakin osa miehistä, mutta siitäkään ei ole vielä tehty päätöstä. Itävallassa Kulmissa hypätään heti Keski-Euroopan mäkiviikon jälkeen.

- Meillä on tarkoitus muuten kyllä kierrättää urheilijoita, että osa harjoittelee kotona ja osa kilpailee täällä. Näin päästään eteenpäin porras portaalta, kertoo Jani Klinga.