1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Asikainen löysi hyppynsä nopeasti - "Vastustaja on oikein sopiva"

Lauri Asikainen palasi Suomen ykköshyppääjäksi mäkiviikon Innsbruckin osakilpailun karsinnassa. Sunnuntain kilpailuun on nyt mukava keskittyä.

Lauri Asikainen onnistui Innsbruckin karsinnassa. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

Lauri Asikainen lähtee mainioista asemista Keski-Euroopan mäkiviikon Innsbruckin osakilpailuun. Asikainen oli kuudes lauantaina hypätyssä karsintakilpailussa. Päävalmentaja Jani Klinga oli tyytyväinen pienen aallonpohjan nopeaan taittumiseen.

- Päästiin jälleen askel eteenpäin. Asikaisella oli vaikeuksia Garmisch-Partenkirchenin mäessä, mutta lauantaina näytti todella hyvältä. Lentonopeus nousi aikaisemmista hypyistä, Lauri pääsi siis nopeammin lentoasentoonsa, Klinga kuvaili.

Asikainen kohtaa sunnuntain pudotuskierroksella itävaltalaisen Clemens Aignerin.

- Uskon, että vastustaja on oikein sopiva, vaikka en tunne kovin hyvin Aigneria. Ihan mukava tilanne, Klinga uskoi.

Sami Niemi saa Innsbruckin avauskierrokselle mielenkiintoisen vastustajan. Niemi ja slovenialainen Jernej Damjan iskevät yhteen.

- Sami Niemi on kehittynyt koko mäkiviikon ajan ja saanut paranneltua suorituksiaan. Hänen kehityksensä kulkee eteenpäin, kaveri on saanut pidettyä päänsä kylmänä, Klinga arvioi.

Jarkko Määttä hyppää sunnuntain avauskierroksella slovenialaista Justin Rokia vastaan.

- Määtän karsintahyppy ei ollut ihan hänen parasta tasoaan. Mutta siitä on silti hyvä jatkaa sunnuntain kilpailuun, Klinga totesi.

Anssi Koivurannalla oli karsinnassa vaisu päivä. Koivurannan hyppy ei nyt tahdo toimia kilpailutilanteissa. 

- Koivurannan osalta kaikki asiat ovat periaatteessa kunnossa ja takana on hyviä harjoitushyppyjäkin. Hänen pitäisi vain saada onnistuminen kisatilanteessa, niin sijoitukset kohenisivat, Klinga arvioi.

Koivuranta ottaa sunnuntaina mittaa Tshekin Roman Koudelkasta.

Päävalmentajan mukaan Suomen joukkueen kokoonpano pysyy samana mäkiviikon loppuun saakka. Mahdollisia uusia hyppääjiä nostetaan mukaan ensi viikolla odottaviin Kulmin (Itävalta) maailmancup-mittelöihin.