1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomen mäkivalmentaja mietteliäänä

Suomen mäkijoukkueen tilanne mietityttää päävalmentaja Jani Klingaa. Jarkko Määttä sai sunnuntaina ainoana suomalaisena puhtaat paperit hypyistään.

Jarkko Määttä oli 20:s Innsbruckin mäessä. Kuva: Lehtikuva

Suomen mäkijoukkuetta luotsaava Jani Klinga oli mietteliäänä Keski-Euroopan mäkiviikon Innsbruckin osakilpailun jälkeen. Vain Jarkko Määttä (20. sija) sai hypyistään puhtaat paperit.

- Määttä on jaksanut tehdä perustyötä määrätietoisesti ja niinhän yleensä käy, että kun jaksaa olla kärsivällinen, niin jossakin kohdassa palkitaan. Tasainen kilpailu Määtältä, Klinga summasi Määtän kisapäivän.

Lauri Asikainen (30:s), Anssi Koivuranta (42:s) ja Sami Niemi (49:s) eivät onnistuneet. Klinga oli erityisen harmistunut Asikaisen ja Niemen kehnoista hypyistä.

- Miksi pojat eivät onnistuneet? Siihen on monta syytä, ja syitä on tässä vaiheessa turha alkaa eritellä ja selitellä. Tämä oli lopputulos tänään, sillä selvä, Klinga kuittasi liiton tiedotteessa.

Koivuranta on yhä kaukana parhaasta vireestään.

- Välillä tulee loistohyppyjäkin, välillä lipsahduksia. Taso vaihtelee rajustikin. Rutiinin löytämisessä on edelleen kova työ, Klinga arvioi Koivurannan tekemistä.