1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Asikainen selkävaivaisenakin paras - kolme suomalaista mukaan kisaan

Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta ja Jarkko Määttä selvittivät tiensä Keski-Euroopan mäkiviikon päättävään Bischofshofenin kilpailuun.

Kuva: Tomi Hänninen

Keski-Euroopan mäkiviikon viimeisen kilpailun karsinta Bischofshofenissa eteni itävaltalaisten komennossa. Michael Hayböck oli ykkönen 137,5-metrisellä hypyllään ja Stefan Kraft toinen hypättyään metrin vähemmän.

Suomalaishyppääjistä paras oli Lauri Asikainen 129-metrisellään. Selkävaivoista kärsinyt Asikainen jätti toisen harjoituskierroksen väliin, mutta onnistui karsintahypyssään ja oli karsinnan 26:s.

Jarkko Määttä petrasi harjoituksista ja ponnisti 127 metriä. Määttä selviytyi kilpailuun sijalta 32. Myös Anssi Koivuranta kohensi tulostaan ja pääsi kilpailuun 124-metrisellä hypyllään. Sami Niemi jäi rannalle kilpailusta hypättyään vain 117,5 metriä.

Karsinnassa nähtiin dramaattisia hetkiä, kun jo harjoituskierroksella kaatunut Yhdysvaltain Nicholas Fairall kaatui myös kilpailuhyppynsä. 123-metrisen hyppynsä alastulon jälkeen kaatunutta Fairallia hoidettiin pitkään montussa, mutta mies oli tajuissaan ja heilutteli Yhdysvaltain lippua matkalla ambulanssiin. Jo päivän viides kaatuminen nähtiin, kun Japanin Daiki Ito ei pysynyt röpelöisessä alastulossa pystyssä. Ito pääsi pois montusta omin jaloin.