1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Koivuranta kaipasi mäessä eväitä ja sauvoja: "Siltähän se aina tuntuu, kun tähän mäkeen tulee"

Anssi Koivuranta oli tyytyväinen Bischofshofenissa otettuihin pieniin askeliin kohti parempaa hyppäämistä.

Kuva: Tomi Hänninen

Anssi Koivuranta selviytyi karsinnasta Bischofshofenin kisaan 124-metrisellä hypyllään. Harjoituskierroksilla tulokset olivat 126 ja 119,5 metriä. Sijoitus karsinnassa oli vasta 39:s, mutta maanantaina Koivuranta löysi tekemisestään jo hieman positiivisia asioita.

- Tänään oli vähän tasaisempi päivä. Eihän tuo vielä hyvää ole, mutta pitää lähteä pienin askelin, Koivuranta totesi.

Mäkiviikon viimeisestä kisasta Koivuranta hakee vielä pientä parannusta tekemiseen, mutta sen jälkeen keskittyminen on tiukasti harjoittelussa.

- Toivotaan, että viimeiseen kisaan saisi taas askeleen parempaan suuntaan ja vähän paremman kisan tähän loppuun. Sitten pääseekin kotiin rauhassa treenailemaan ja keskittymään kohti tulevia koitoksia ja mielellään niitä MM-kisoja, Koivuranta suunnitteli.

Bischofshofenin mäki tunnetaan todella loivasta ja pitkästä ylämäestä ja hyppyrin keulasta. Myös Koivuranta allekirjoitti mäen profiilin tuomat haasteet.

- Melkein voisi ne kuuluisat eväät olla mukana, siltähän se aina tuntuu, kun tähän mäkeen tulee. Siellä kyllä saa körötellä jonkin aikaa ja tuntuu, että vauhti ei kelaudu millään, kun normaalisti se kiihtyy vähän nopeammin. Tuossa tuntuu siltä, että saisiko sauvat, että voisi lykkiä vauhtia, Koivuranta sanaili.