Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Marjamäki kävi kävelyllä – valmentajan reitinvaihdos ei auttanut Ilvestä vastaan

Ilves-taustainen Kärppä-liideri Lauri Marjamäki ei ole juurikaan saanut meriittejä otteluistaan Ilvestä vastaan.

urheilu
Lauri Marjamäki
Pekka Rautiainen

Mies manasi huonoa historiaansa jo ennen ottelua. Sopivasti taikauskoisena Marjamäki päätti jopa muuttaa perinteistä iltapäivän kävelyreittiään. Pipoa päähän asetellessaan Kärppä-valmentaja suunnitteli kävelyn kulkua:

- Jos nyt menisi Iskun kulmilta Sammonkatua ja edelleen Pellervonkadulle, muistinkohan edes kadunnimet oikein, Marjamäki virnisteli.

  • Ei oikein ole onnistunut joukkueiden valmistaminen Ilvestä vastaan, taitaa olla pari voittoa kahdeksan edellisen kauden ajalta.

Ja voitotta Marjamäki joutui kotimatkalle tälläkin kertaa. Kärppien harmiksi voittoputki katkesi, tosin vasta rangaistuslaukausten jälkeen Marjamäki ei suunnitellut uutta kävelyreittiä, päätyi vain kiittelemään hyvää peliä ja hoputtamaan joukkuettaan lentokentälle.

Maanantain ottelussa Kärppien alkuvauhti näytti tutulta ja kerrassaan lupaavalta. Oululaisjoukkue pyöritti peliä kolme minuuttia Ilves-päädyssä sellaisella asenteella, että Ilveksen valmentajan Tuomas Tuokkolan oli pakko pyytää aikalisää omilleen. Mitä lie Tuokkola Ilvekselle puhissut, tuuli kuitenkin kääntyi hetkeksi Ilvekselle myötäiseksi.

Maalinteossa kotijoukkue onnistui vasta ylivoimalla Steven Zalewskin sisuunnuttua. Jenkki menetti ensin kiekon hyökkäyssinisellä mutta heti seuraavan tilanteen tullen Zalewski olikin maalin kulmalla tarkkasilmäisin. Teemu Rautiainen kiitti esityöstä ja kuittasi Ilvekselle ylivoimaosuman.

Ylivoimaosumalla tienattu johto piti kolmanteen erään. Toisessa erässä Kärppien kahta maalitilannetta vatvottiin pitkään. Vujtech Polakin luvattomista otteista Kärpät tienasi Mika Pyörälälle rankkarin, sen Ilves-vahti Juha Järvenpää selvitti helposti. Jälkimmäisestä tilanteesta Joonas Kemppainen tuuletteli jo tasoitusta mutta liian aikaisin. Videotarkistuksen perusteella kiekko jäi maaliviivan Ilveksen näkökulmasta katsottuna suotuisammalle puolelle.

Ilves-maalivahti Juha Järvenpää ohitettiin vasta kahdeksan minuuttia ennen pelin loppua. Esa Pirnes ei iloinnut enää rankkarikisassa, ja vaikka Joonas Komulainen Kärppä-pelaajista rangaistuslaukauksessaan onnistui, oli Järvenpää ehdottomasti ottelun Ilves-sankari.

Ilves-ratkaisija ei koske pullaan

- Hiki on kopissa aika monella muullakin, voi olla kaverillakin. Kaksi jengiä veti sata lasissa, hieno lätkämatsi, hieno fiilis voittaa tämä. Saatiin kaverin flow poikki ja päästiin itse kuskin paikalle, Järvenpää kertasi.

- Mun mielestä nämä on hyviä matseja, tarkistetaan videoita, pientä poikapainiakin siinä oli ja rankkareitakin, Järvenpää riemuitsi ottelutapahtumista.

Ilveksen osalta rangaistuslaukauskisan ratkaisi tupsukorville Tapio Laakso. Järvenpää kiitteli hyökkääjää kahden pisteen illasta mutta maalivahti ei luvannut palkkioksi ehdotettuja pullakahvejakaan.

- Laakso on niin kova urheilija, että tuskin edes pullaa söisi, maalivahti kuittasi.

Tuomas Tuokkola marssitti edellislauantain HPK-ottelussa yhden ketjun koppiin kesken peliä, maanantaina Ilves-valmentaja otti aikalisän jo kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen.

- En viittinyt ruveta huutamaan siinä, sanoin vain, että nyt ollaan pelissä ja meidän on iskettävä peliin kiinni. Oltiin vähän varpaisillaan siinä mutta sen jälkeen painettiin 57 minuuttia hyvin, Tuokkola muistutti.

Se nyt oli vaan pieni reagointi. Kyllä pelaajat tänään olivat läsnä pelissä. Järvenpään peli ja meidän puolustaminen takasivat meille tämän voiton.

Sari Sirkkiä-Jarva, Tampere

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat