Suora

  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

MYPAlla kohtalon hetket - lue Marco Manson eroviesti

MYPalla oli torstaihin asti aikaa antaa lisäselvityksiä liigalisenssikomitealle. MYPAn toimitusjohtajan tehtävät jättänyt Marco Manso on kertonut Facebookissa luopumisen taustoista. Manson viestin julkaisi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.

urheilu
Marco Manso Markus Kröger.
Marco Manso (vas.)Yle

Liigalisenssikomitealla on torstaina kokous, jossa päätetään MYPAn liigalisenssistä. MYPAn toiminnanjohtajan tehtävät jättänyt Marco Manso on kertonut Facebookissa luopumisen taustoista. Manson viestin julkaisi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.

Ympyrä sulkeutuu – työni MYPA:ssa päättyy

Hei kaikki,

Viime viikkojen ajan lukuisat ystävät, sukulaiset ja media ovat olleet yhteydessä minuun ja kyselleet mitä on tapahtumassa, joten nyt on aika kertoa tilanne teille kaikille.

Päätimme MYPA:n hallituksen viimeisessä kokouksessa 30.12.2014, että minun sopimustilanteesta keskustellaan uudelleen vuoden 2015 tammikuun 8. päivän jälkeen, jolloin Palloliitto on tehnyt liigalisenssiä koskevan päätöksen. Tästä johtuen olen pysynyt hiljaa ja välttänyt kommentoimasta asiaa millään lailla.

Tästä huolimatta MYPA:n puheenjohtaja Matti Tiihonen on kommentoinut avoimesti medialle, ettei sopimustani jatkettaisi. Lisäksi hänen minulle esittämät resurssit suhteessa odotuksiin eivät mahdollista ammattimaisen jalkapalloprojektin toteuttamista. Menestykseen ja selviytymiseen vaaditaan enemmän kuin pelkkiä hyviä aikomuksia.

Päätös jäädä pois MYPA:n toiminnasta ei ole ollut helppo, koska seura on edelleen minulle kovin rakas ja olen saanut kokea paljon näiden vuosien aikana.

Pelaajaurani seurassa alkoi jo vuonna 1999 kun saavuin tänne keskelle kylmintä talvea. Taustatehtäviin siirryin jalkapallourani viimeisenä vuotena 2007, kun silloinen toiminnanjohtaja Seppo Mäkinen pyysi minua liittymään MYPA:n organisaatioon. Olin tästä innoissani, sillä se oli mahdollisuus palvella seuraa, joka oli antanut minulle uskomattomia mahdollisuuksia.

Vuoteen 2011 asti työskentelin urheilukehityspäällikkönä, mistä siirryin toiminnanjohtajaksi vuonna 2012. Olen aina pyrkinyt kehittämään ammattiosaamistani ja oppimaan kokemuksestani. Voimakkain tunne sydämessäni on se että olen tehnyt parhaani rakastamani seuran eteen.

Jokainen päivä ei tietenkään ollut päivänpaistetta. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana oli satoja tunteja ylitöitä ja monia myöhäisiä kokouksia. Kaikki voivat kuvitella millaiset taloudelliset paineet aiheutuivat kun Myllykoski Paper sulki ovensa – mutta silloinkin me MYPA:laiset uskoimme parempaan huomiseen.
Olemme kaikki tehneet erehdyksiä, se on selvä. MYPA:n hallitus teki ratkaisevia päätöksiä ja me toimihenkilöt teimme parhaamme toteuttaaksemme niitä. Epäonnistumiset eivät johtuneet tahdon tai yrittämisen puutteesta. Virheitä ei kukaan tee tarkoituksella.

En tunne mielipahaa ja sydämeni pohjasta toivon MYPA:n saavan Palloliitolta vihreää valoa jatkaa liigatasolla. Tulen perheeni kanssa ostamaan MYPA:n kausikortin päästäksemme nauttimaan ilmapiiristä taas heti kun kausi alkaa.

Tulevaisuuteni? Hyvin ansaitun, perheen kanssa vietetyn loman jälkeen aion analysoida mahdollisuuteni ja valmistautua seuraavaan siirtoon. Jalkapallo on sydämessäni ja mielessäni ja tulee ehdottomasti olemaan osana tulevaisuuttani.

_Haluan toivottaa kaikille MYPA-faneille, kannattajille, yhteistyökumppaneille ja todellisille jalkapallon ystäville onnellista uutta vuotta. _

Iso KIITOS kollegoilleni, pelaajille, valmentajille, yhteistyökumppaneille unohtumattoman hienosta ajasta ja rikkaista kokemuksista!

Erityisen lämmin halaus jokaiselle vapaaehtoistyötä tekevälle, jotka aina antoivat parastaan MYPA:lle.

Kunnioituksella,

Marco

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat