Suora

  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

TPS ei edes yrittänyt Veikkausliigaan - paluu viimeistään 2017

"Kahden sarjatason loukussa" viime viikot ollut Turun Palloseura tyytyy hakemaan uutta nousua Ykkösestä. Seura ei lopulta edes jättänyt lisenssihakemusta Veikkausliigaan.

urheilu
TPS:n logo.
Yle Urheilu

Mahdollisuus TPS:n välittömästä paluusta kotimaisen jalkapallon pääsarjaan viime kauden putoamisen jälkeen nousi esiin, kun MyPan taloudelliset ongelmat osoittautuivat odotettuakin pahemmiksi.

Perjantaina tuli tieto, että MyPa ei saanut liigalisenssiä, mutta Veikkausliigapaikan saa turkulaisseuran sijaan Tampereen Ilves. TPS päätyi lopulta tekemään tietoisen ratkaisun jättää lisenssihakemus pääsarjatasolle kokonaan laatimatta.

- Ajatus on ollut se, että haluamme jossain vaiheessa pelata korkeimmalla tasolla. Haluamme kuitenkin tehdä sen vasta sitten, kun se on taloudellisesti ja urheilullisesti mahdollista. Tämä on panostusta tulevaisuuteen, FC TPS:n hallituksen puheenjohtajana jatkava Aimo Moisander avasi perjantaina.

TPS sai hakemukseensa täydennyspyynnön joulun välipäivinä, mutta päätyi vuodenvaihteen ympärillä tyytymään paikkaansa sarjatasoa alempana. Moisanderin mukaan hallituksen päätös asiasta oli yksimielinen.

- Uskomme, että näillä panostuksilla ja päätöksillä tie takaisin huipulle on huomattavasti lyhyempi kuin jollain muulla tavalla.

Moisanderin mukaan TPS:n tähtäimenä on paluu Veikkausliigaan viimeistään 2017, jolloin seura täyttää 95 vuotta.

Kotipelien kulut alas

TPS pelaa ensi kaudella kotiottelunsa Turun Urheilupuiston yläkentällä. Taustalla on pyrkimys tappiollisen talouden tervehdyttämiseen, jonka suhteen merkittävin toimenpide on ottelutapahtuman kulujen karsiminen. Moisander arvioi viime kaudella Veritas Stadionilla pelattujen otteluiden kuluiksi noin 160 000 euroa.

- Tällä kaudella se on murto-osa siitä.

Jonkinlainen yleisötavoite on 1500 katsojaa, jonka turkulaiset toivovat parhaassa tapauksessa haalivansa kasaan pelkästään kausikorttilaisista.

Pelaajabudjetti Ykkösen kärkeä

Putoamisesta huolimatta TPS päätyi lopulta jopa laajentamaan organisaatiotaan. Toimitusjohtajan virkaa hoitanut Juha Reini siirtyi urheilutoimenjohtajaksi, kun hänen aiempaan pestiinsä valittiin jääkiekko-TPS:ssä reilun kahden vuoden ajan toiminut Niklas Österlund.

- Kun tämä järjestely selvisi, mulla oli kädet kohtalaisen korkealla ilmassa, Reini sanoi.

- Pienen organisaatiomallin ongelma on monesti se, että joutuu tekemään vähän kaikkea ja nyt urheilupuoli on vähän kärsinyt siitä. Toimitusjohtaja-aika oli pitkälti kassajohtamista. Yhtäkään kokonaista päivää en ole vuoden aikana tehnyt pelkästään urheilutoimenjohtajan työtä.

Reinin mukaan TPS:n pelaajabudjetti putoaa tulevalle kaudelle viime vuoden toteutuneesta noin 400 000 eurosta arviolta 200 000 euroon, eli Ykkösen suurimpiin. Kasassa on 16 pelaajasopimusta, joihin lukeutuu kaksi uutta viime kaudelta tuttua pelaajaa joiden nimiä Reini ei vielä suostu paljastamaan.

Seuran kokonaisbudjetti ei johtoryhmän mukaan juurikaan muutu viime kauden noin miljoonasta eurosta.

Vuodenvaihteen ympärillä seura koki muutoksia myös omistajapohjan osalta. Lopulta suunniteltua pidempään jatketun osakeannin jälkeen suurimpia omistajia ovat Turun Palloseuran Säätiö, Paul Savolainen, Jouko Peräaho ja Seppo Sairanen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat