Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Yleisurheilun GP-sarja, Joensuu

Atlantis haluaa paikan Ykkösessä - "Olemme listalla ensimmäisenä"

Ykkösestä liigaan nostetun KTP:n paikalle halutaan yksi joukkue Kakkosesta. Viime kaudella oman lohkonsa voittanut ja täpärästi karsintaottelunsa hävinnyt Atlantis on jättänyt hakemuksen Ykkösen paikasta.

urheilu
Jalkapallo.
EPA

Helsinkiläisseura Atlantis voitti viime vuonna ylivoimaisesti oman Kakkosen lohkonsa. Kaksiosaisessa karsinnassa joukkue joutui niukasti taipumaan tammisaarelaiselle EIF:lle. Nyt Palloliitto on pyytänyt Atlantikselta ja Vaasa IFK:lta hakemukset mahdollisesta täydennyspaikasta.

- Olemme toimittaneet määräaikaan mennessä hakemuksen täydennyspaikasta. Nousu Ykköseen oli viime kaudella tavoitteenamme ja nyt toivotaan sitten nousun tapahtuvan toista reittiä, Atlantiksen joukkueenjohtaja Janne Wikman sanoo.

- Meidän tulkintamme mukaan olisimme listalla ensimmäisenä, jos liitto aikoo täydentää Ykköstä. Vasta meidän jälkeemme paikkaa pitäisi tarjota VIFK:lle, Wikman jatkaa.

Atlantis on selvittänyt resurssejaan ja uskoo pystyvänsä kasvattamaan budjettiaan Ykkösen vaatimalle tasolle.

- Toki pelaajapalkkiot nousevat, mutta pyrimme pitämään ne mahdollisimman alhaisina, sillä pääkaupunkiseudulta löytyy paljon tasokkaita pelaajia. Ykkösessä myös matkustuskustannukset nousevat, sillä sarjassa pelaa joukkueita Oulusta ja Kemistä, mikä tarkoittaa viipymistä pelipaikkakunnalla yön yli, Wiikman ynnää.

Vielä toistaiseksi Atlantis ei ole solminut juurikaan pelaajasopimuksia, sillä seurajohdossa on odotettu sarjatason selviämistä. Viime kaudella 40 maalia iskenyt Sakari Tukiainen solmi joulukuussa kaksivuotisen sopimuksen virolaisseura FC Floran kanssa.

- Uskon, että Helsingin alueella on tilausta Ykkösen joukkueelle, koska HIFK nousi liigaan. Näin pääkaupungissa olisi joukkueita kaikilla kolmella ensimmäisellä sarjatasolla, Wikman tuumaa.

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä seura on pelannut historiansa aikana yhden kauden jalkapalloliigassa ennen fuusioitumista Allianssiksi. Tuolloin kausi päättyi seitsemänteen sijaan ja Suomen cupin voittoon. Lieneekö mahdollista, että vielä joskus punapaidat nähtäisiin liigassa?

- Ei ainakaan vielä ensi kaudella, mutta ehkä tulevaisuudessa, joukkueenjohtaja hymähtää salaperäisesti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat