Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kirjailijalle maistuvat palloilulajit - ”Olen tosi innokas urheilumies”

Mika Wickström tunnetaan niin nuortenkirjojen kuin tietokirjojen tekijänä. Hän on noussut myös yhdeksi Suomen eturivin urheilukirjoittajista. Urheilu saa hänet suorastaan kananlihalle.

urheilu
Jalkapallo.
EPA

Mika Wickströmin romaani Kunniakierros valittiin Vuoden urheilukirjaksi 17 vuotta sitten. Huhtikuussa 50 vuotta täyttävä kirjailija on kirjoittanut sitä ennen ja sen jälkeen lukuisia kirjoja niin nuorille kuin urheilun ystäville. Kiinnostus urheilusta kirjoittamiseen on pääosin peräisin kirjailijan omista liikuntaharrastuksista.

- Urheilu on ollut aina läsnä elämässäni. Jalkapallo ja salibandy ovat lajeista ne tärkeimmät. Toki jääkiekkoakin tulee seurattua, koska olen alkujaan Tampereelta. Vaikka olen kirjoittanut paljon muistakin aiheista, olen saanut ihan makean maineen urheilukirjoittajana, Wickström sanoo.

Penkkiurheilijanakin Wickström sanoo olevansa varsin ansioitunut. Kuningaslaji jalkapallo on lajeista se ykkönen.

- Kyllähän mä koko ajan vakoilen urheilua. Katson jalkapalloa lajeista kaikkein eniten. Olen tosi innokas urheilumies, Wickström hymähtää.

Kirjailija nauttii urheilun tarjoamasta draamasta ja tunteesta. Ihokin menee lähes poikkeuksetta kananlihalle.

- Kun on hyvä matsi tai hyvä kilpailu menossa, iho on kananlihalla. Urheilu on siinä suhteessa tosi hyvää viihdettä, Wickström sanoo.

Kirjailija työstää tällä hetkellä uutta romaania. Vuosi on alkanut rauhallisesti ja hän odottaa uusia kirjahankkeita kenties urheilunkin saralta.

- Tähän mahtuisi sellaisia lyhyitä hankkeita. Seuraavaksi tulee ainakin tämä romaani, Wickström toteaa.

Wickström ei ole ennättänyt vielä tutustumaan alkaneeseen urheiluvuoteen 2015.

- Hitsi joo, tuo kalenteri pitää vielä selata, mitä kaikkea tapahtuu. Minä olen kuitenkin valmiina. Aina löytyy aikaa urheilun seuraamiselle, Wickström sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat