1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Kraft voitti tynkäkilpailun - Koivuranta paras suomalainen

Mäkihypyn maailmancupin kilpailussa Puolassa hypättiin vain yksi kierros kovan tuulen vuoksi. Kilpailun voitti Stefan Kraft. Anssi Koivuranta oli 28:s.

Kuva: Lehtikuva

Mäkihypyn maailmancupin kilpailu Puolan Wislassa jäi yhden kierroksen mittaiseksi. Toinen kierros peruttiin tuuliolojen vuoksi.

Anssi Koivuranta olisi selviytynyt ainoana suomalaishyppääjänä toiselle kierrokselle. Koivuranta oli kilpailun 28:s pistein 110,8.

- Muutama piste, mutta niihin ollaan tyytyväisiä. On ollut hankalia aikoja ja hienoa, että hyppy menee parempaan suuntaan. Vauhdeissa ei ole ollut mitään vikaa, vielä kun saadaan lentäminen, vauhtimäen laskuasento ja ponnistuksen suuntauskin kohdilleen niin eihän tässä ole mitään valittamista, Koivuranta kommentoi kilpailun jälkeen.

Jarkko Määttä oli 31:s eli olisi karsiutunut ensimmäisenä toiselta kierrokselta. Lauri Asikainen jäi sijalle 40.

Kilpailun voitti Itävallan Stefan Kraft pistein 136,7. Mäkiviikon voittanut Kraft nousi tämän päivän voitollaan maailmancupin kärkeen. Kisan kakkoseksi hyppäsi Slovenian Peter Prevc (134,5) ja kolmoseksi Saksan Severin Freund (131,1).

Karsinnoissa sattui ikävä tapaus, kun Norjan Anders Bardal kaatui oman karsintahyppynsä pahannäköisesti ja satutti ranteensa.