Hyppää sisältöön

Romar MM-kisoista: Nyt pitää vielä äijä saada kisakuntoon

Andreas Romar testaa polven kuntoa Italiassa ja Sloveniassa ennen MM-kisoja. Romarin mukaan polvi on tuntunut paremmalta kuin mitä hän osasi odottaa.

Andreas Romar Kuva: Ski Sport Finland

Joulukuussa vasemman polvensa Italian Val Gardenassa loukannut alppihiihtäjä Andreas Romar on luottavainen osallistumisestaan reilun kahden viikon päästä käynnistyviin MM-kisoihin. Yle Urheilun tavoittaman Romarin mukaan loukkaantunut polvi on tuntunut Italian ja Slovenian treenirinteissä tehdyissä laskuharjoituksissa paremmalta kuin mitä vauhtihirmu osasi odottaa.

- Kyllä polvi on ihan siinä kunnossa että pystyy laskemaan, itse asiassa kunto on parempi kuin odotettiin. Nyt pitää vain saada äijä siihen kuntoon että voi laskea vielä kovempaa.

Tällä Romar viittaa siihen, että loukkaantumisen jälkeen tuntuma vaativiin ratoihin ja laskuihin saattaa olla kadoksissa. Lajissa jossa virhemarginaalit ovat pienet, saa tuntuman suoritukseensa vain toistojen kautta.

- Syöksylasku on sellainen laji jossa täytyy ottaa isoja riskejä, ja virheitä tulee. Niihin pitää vain reagoida oikein ja mahdollisimman nopeasti. Nyt pitää saada mahdollisimman paljon vaikeita laskuja kisanomaisissa olosuhteissa, jotta pääsee siihen fiilinkiin mitä kisoissa menestymisessä tarvitaan. Romar toteaa Yle Urheilulle.

Ja niitä kovia laskuja Romarilla on tarkoitus hakea harjoitusten lisäksi Eurooppa-cupista ennen MM-kisoja.Tarkkaa aikataulua mies ei näiden suhteen ole laatinut, vaan tilannetta katsotaan yhä päiväkerrallaan. 

25-vuotiaalla Romarilla on ollut viime vuosina valtavasti epäonnea loukkaantumisten kanssa. Alppihiihtäjän koko viime kausi, ja samalla Sotshin Olympiakisat jäivät väliin kantapäävamman takia. Ennen loukkaantumisiaan Romar osoitti vauhtinsa MM-kisoissa kaksi vuotta sitten. Tuolloin hän laski syöksyssä viidenneksi ja superalppiyhdistetyssä neljänneksi.

Niki Juusela

.
.