Lumilautacrossin yllätysmestaruus Italiaan

Luca Matteotti onnistui loistavasti Kreischbergin MM-kisojen lumilautacrossin finaaleissa. MM-kisojen ensimmäinen mestaruus meni Yhdysvaltoihin.

Luca Matteotti Kuva: EPA

Lumilautailun ja freestylen MM-kisat starttasivat lumilautacrossilla, jossa Anton Lindfors ja Jussi Taka hakivat mitalia. Suomalaiskaksikon haaveet kuitenkin murskaantuivat jo hyvissä ajoin, kun Taka jäi alkuerään ja Lindfors kaatui puolivälierissä. Lindforsin loppusijoitus on 16:s ja Taka sijoittui 28:nneksi.

Lindfors ei suinkaan ollut ainoa keskeyttäjä, sillä erityisesti yksi vaikea mutka radalla aiheutti paljon kaatumisia. Muun muassa naisten pikkufinaalissa kahden kilpailijan matka päättyi ennen aikojaan.

Miesten puolella suurin yllätys nähtiin jo välierissä, kun kaksinkertainen maailmanmestari Alex Pullin putosi pikkufinaaliin ja hänet jätettiin lopulta kuudennelle sijalle.

Isossa finaalissa Luca Matteotti pääsi näyttämään kyntensä, sillä vahvasti koko finaalit laskenut italialainen otti heti startista kärkipaikan haltuunsa. Nick Baumgartner yritti haastaa Matteottia, mutta hänen takaa-ajonsa hyytyi, kun Nate Holland laski Baumgartneria päin. Urallaan yhden henkilökohtaisen maailmancupin voiton ottanut Matteotti laski lopulta ylivoimaiseen mestaruuteen ja Kanadan Kevin Hill tasaisella laskullaan hopealle. Baumgartner otti pronssia.

Naisten finaalissa Ranskan Nelly Moenne Loccoz otti loistavan lähdön, mutta Torinon olympiahopeamitalisti Lindsey Jacobellis otti vahvalla laskullaan toisen sijan haluunsa ja kiilasi toiseksi viimeisessä mutkassa kärkeen. Yhdysvaltalainen piti kärkipaikkansa loppuun asti ja otti MM-kisojen ensimmäisen mestaruuden. Moenne Loccoz sai hopeaa ja Italian Michela Moioli pronssia.

LUMILAUTACROSSI, FINAALIT

Miehet

  1. Luca Matteotti       

ITA
2. Kevin Hill            CAN

  1. Nick Baumgartner      USA
  2. Nate

Holland          USA
5. Alessandro Hämmerle   AUT
6. Alex Pullin           AUS
7. Laro Herrero          ESP
8. Lluis Marin Tarroch   AND
9. Regino Hernandez      ESP

  1. Julian Lüftner        AUT

16.** Anton Lindfors        FIN **
28.** Jussi Taka            FIN**

Naiset

  1. Lindsey Jacobellis   

USA
2. Nelly Moenne Loccoz   FRA
3. Michela Moioli        ITA
4. Alexandra Jekova      BUL
5. Dominique Maltais     CAN

  1. Eva Samkova           CZE
  2. Belle

Brockhoff       AUS
8. Charlotte Bankes      FRA
9. Faye Gulini           USA
10. Maria Ramberger       AUT